iPhone 14 Pro Max'te çentik yerine kimsenin beklemediği bu şık çözümü görebiliriz

Apple'ın iPhone 14 Pro Max'te çentik yerine kullanacağı ekran delikleri hakkında öncekilerden çok farklı bir iddia ortaya atıldı: Çift delik yerine tek bir delik olabilir...

iPhone 14 Pro Max'te çentik yerine kimsenin beklemediği bu çözümü görebiliriz

Apple'ın yıllık büyük iPhone etkinliğine sadece birkaç gün kaldı ve yakında şirketin yeni iPhone 14 serisini göreceğiz. Bu arada, dedikodular da tam hızıyla devam ediyor. Son söylenti, iPhone 14 Pro'da olacağı düşünülen ve çentiğin yerini alacağı konuşulan ekran delikleri ile ilgili.

9to5Mac ve MacRumors tarafından yayınlanan söylentiler, Apple'ın şimdiye kadar biri hap şeklinde ve diğeri yuvarlak olacağı düşünülen iki deliğin arasını dolduracağını ve genel olarak tek bir hap gibi görünmesini sağlayacağını gösteriyor. Bir başka ilginç nokta ise, ekranın bu bölümü için Apple’ın yapmayı planladıkları.

Söylentilere göre, iPhone 14 Pro’daki kamera ve mikrofon için güvenlik işaretleri, bu iki delik arasındaki boşluğa yerleştirilecek. Eskiden ekranın sağ üstünde, mikrofon kullanılırken turuncu, video kullanılırken yeşil nokta gösteren bu sistem şimdi bu yeni yerleşimde daha belirgin olarak görünecek.

9to5Mac, Apple'ın göstergeleri MacBook benzeri yapacağını iddia ediyor. Aynı zamanda bu göstergelerin üzerine basarak hangi uygulamanın kamerayı veya mikrofonu kullanmakta olduğunu da öğrenebileceksiniz.