Apple'dan yeni şarj patenti!

Apple, yeni cihazlarını bambaşka bir şekilde şarj etmeyi planlıyor! İşte Apple'ın yeni dehalığı

Apple'ın "şarj" planı!

HP Palm Pre'de ve Apple'ın bazı üçüncü parti cihazlarında bulunan elektromanyetik indüksiyon aracılığıyla dolan piller Apple'ın bir patentinde kendine yer buldu. Bir bobinde elektromanyetik bir akım yaratan ve pili doldurmaya yarayan bu teknik elektrik bağlantısı da gerektirmiyor.

Apple'ın patenti ise bu tekniği cep telefonunun kulaklıklarıyla birleştiriyor. Şöyle ki patente göre; Apple mühendisleri, bobindeki akımı başlatmak için bir ses kablosunu kullanmayı düşünüyorlar. Akımın başladığı cihaz, standart bir prize bağlanmaktansa bir AC(Alternatif akım) akımına bağlanıyor. Yukarıdaki şemada da görebildiğiniz gibi dikey duran kuleye ise kullanıcı kulaklıklarını sarıyor ve akımı alan bir bobin oluşturuyor.

Patentte Apple mühendisleri akımın tamamlanması için kulaklıkların ucuna bağlanabilecek bir cihaza ihtiyaç olduğunu ya da tüm telefonun bu şekilde akımı tamamlayacak bir cihaz olabileceğini ve kulaklıkların telefonun herhangi bir yerine değdirilerek akımın tamamlanabileceğini savunuyor.

Akustik şarj mekanizması...

Akustik şarj mekanizması...

Apple'ın patenti ikincil olarak da bir akustik şarj cihazından bahsediyor. bu şarj cihazında ise yukarıdaki şemada da görebildiğiniz gibi kulaklıklar bu akustik şarj cihazına bağlanıyor. Akustik cihazdan insan kulağının alamayacağı frekansta bir ses çıkıyor ve bu ses kulaklıkların içerisindeki sürücülerin bobinlerini harekete geçiriyor. Bu şekilde de kulaklıkların bağlı olduğu cihaz şarj olmaya başlıyor.

Pek tabii iki yöntem de yeni ve geliştirilebilir şarj yöntemleri, ancak akustik cihazın telefonu yeteri kadar güçte şarj edebileceği meçhulken, kullanıcıların masalarında bir kule şeklinde şarj cihazı görmek isteyecekleri de kuşkulu. Ancak patent biraz daha geliştirildiği durumda Apple kullanıcıları ileride şarj cihazı yerine kulaklık taşımakla yetinebilir.

Okuyucu Yorumları