Apple'dan piyasaya bomba gibi düşen haber

Apple alışverişe çıkmış olabilir; ama satın almak istediği şirket hiç de küçümsenecek gibi değil...

Apple'dan çok büyük adım!

Londra piyasaları, İngiliz yonga üreticisi ARM'ın, Apple tarafından devralınacağı dedikodusuyla çalkanıyor.

Evening Standard'ın haberine göre ARM'ın beş milyondan fazla hisse senedi Çarşamba günü el değiştirdi. ARM'ın değeri piyasada %3'lük bir artış görerek, Londra borsasında günü en çok kazançla kapatan firma oldu.

Apple'ın, yakın zamanda iPad'i çalıştıran A4 işlemcisinin ardında imzası bulunan yonga üreticisi Intrinsity'nin bir bölümünü ya da hepsini satın aldığı duyurulmuştu. Apple ayrıca 2008 yılında da yonga üreticisi PA Semi'yi almıştı. Ancak bazı dedikodulara göre burada çalışan çoğu mühendis, yakın zamanda Google tarafından alınan, Agnilux'u kurdular.

Apple için büyük bir adım olabilir...

Apple için büyük bir adım olabilir...
Steve Jobs'un hiç şakası yok!

Tabii ki bunlar ARM'ın devralınma haberinin yanında çok ufak kalıyor. Standard'ın kaynaklarına göre Apple'ın ARM'ı devralabilmesi için, çip üreticisinin değeri olan 8 milyar doları gözden çıkarması gerekiyor. Tabii ki bu da yakın zamanda nakit rezervlerinin 41.7 milyar dolar olduğunu açıklayan Apple için bu rezervin yaklaşık %20'si demek.

Dedikodular doğruysa Apple, ARM'ı bünyesine katmakla, bilgisayar ve elektronik cihazlar endüstrisinde ilerisi için çok büyük bir yatırım yapmış olacak. Zaten bu alanda önemli bir yere sahip olan Apple, bu sayede büyük rakipleri karşısında da oldukça önemli bir avantaj sağlayabilir...

Okuyucu Yorumları