Apple'dan intihar fabrikası açıklaması!

Apple, iPhone'larını üreten Çin'deki "intihar fabrikası" hakkında ilk kez konuştu. Peki ama ne dedi?

Apple'dan intihar açıklaması!

Teknoloji devlerinin Çin'deki önemli üreticilerinden biri olan Foxconn'un fabrikasından arda arda gelen intihar haberleri teknoloji dünyasını derinden sarstı. Hatırlayacağınız gibi skandal fabrika ile ilgili gizli gerçekleri size aktardıktan çok kısa bir süre sonra, yeni bir kötü haber daha gelmişti. Tüm dünyada birinci sıradan yer alan bu intihar haberlerinin hemen hepsinde Foxconn'a üretim yaptıran Apple ve Dell'in de adı geçiyordu.

Uzun süredir bu konuda sessizliklerini koruyan dev firmalar ardı ardına konuyla ilgili resmi açıklamalarını yapmaya başladılar. İlk açıklama Apple'dan geldi. "Ürünlerimizin imal edildiği tesislerdeki bu trajik olaylarla ile ilgili olarak değerlendirmelerimizi ve araştırmalarınızı sürdürüyoruz" diyen Apple'ın açıklamasından çok kısa süre Dell de sessizliğini bozdu. "Üreticilerimizin, kendi tesislerimizdeki yüksek standartları benimsemelerini bekliyoruz" diyen Dell sözcüsü, sözlerini şöyle devam etti; "Farklı yöntemlere başvurarak bu standartların tüm üreticiler tarafından uygulanması için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz".

Diğer yandan olayların vardığı nokta, bölgede de ciddi endişeler yarattı. Bölgede benzer alanda faaliyet gösteren firmalar, teknoloji devlerinin bu olaylar üzerine yatırımlarını çekmesinden endişe ediyorlar.

Okuyucu Yorumları