Apple CEO'sunun en zor anları: Söyleyecek söz bulamadı!

Apple CEO'su Tim Cook, katıldığı bir söyleşide belki de hayatının en zor anlarından birini yaşadı. Bu anların yaşanmasına neden olansa, Apple'ın ünlü faresi Magic Mouse'dan başkası değildi.

Apple CEO'sunun en zor anları: Söyleyecek söz bulamadı!

Apple’ın yıllar içinde ürettiği ürünlerin pek çoğunun gerçekten etkileyici ve etkili olduğu rahatlıkla söylenebilir. iPod, iPhone, iPad, Mac ve Macbook Air gibi ürünler kendi sektörlerine damgalarını vurdular. Ancak, YouTuber Marques Brownlee’nin Apple’ın 2024 Dünya Çapında Geliştirici Konferansı’nın ardından en meşhur Apple cihazları hakkındaki düşüncelerini almak için CEO Tim Cook ile yaptığı görüşmede Magic Mouse konusunun açılması ilginç bir sahneye yol açtı. Cook, çenesini sıvazlayarak kendisinden alışık olmadığımız bir şekilde teklediği bir yanıt verdi.

Şarj ettiğinizde bacakları havada bir böceğe benzeyen ve kullanılamayan kablosuz faresi Magic Mouse’un gündeme getirilmesiyle beraber Apple CEO’su gerçek anlamda söyleyecek kelime bulmakta zorlandı. Cook, Magic Mouse’un insanların aklına ilk gelen şeyler arasında yer almadığını söylerken, ergonomiyi oluşturabilmenin önemli olduğuna vurgu yaptı.

Ancak aradan geçen yıllar boyunca pek çok kişinin belirttiği üzere, Magic Mouse’un ergonomi açısından pek iyi olmadığı açıkça ortada. Apple’ın ürettiği ve akıllarda kalan diğer çoğu ürünün aksine Magic Mouse, mükemmel olması için üzerine yıllar boyu çalışılmış bir üründen ziyade yapmış olmak için yapılmış bir ürüne daha çok benziyor. Öyle ki, internet üzerinde basit bir aramayla Magic Mouse’u daha rahat kullanılabilir hale getirmek için pek çok kişinin bazen çok basit olan pek çok değişiklik veya yardımcı araç oluşturduğunu görebilirsiniz.

Neyse ki Cook’un Magic Mouse nedeniyle çektiği eziyet çok uzun sürmedi. Daha sonra Cook’a iPhone hakkında soru sorulduğunda Cook hızlı bir şekilde “Aman Tanrım, dünyayı değiştirdi!” diye yanıt verdi. Magic Mouse yanıtındaki kelime grubunun aksine bu basit ve anlaşılır cevabın tartışmasız bir şekilde doğru olduğu kolaylıkla kabul edilebilir. Cook, muhtemelen iPhone veya Vision Pro gibi yeni gösterişli ürünler hakkında sorular sorulmasını bekliyordu. Ancak Brownlee, Apple’ın belki de unutmak istediği ancak kurtulamadığı bir cihazı hatırlatarak CEO’nun beklemediği bir noktaya değindi.

Magic Mouse, Apple’ın iPhone ve iPod’da öncülüğünü yaptığı Multi-Touch teknolojisini kullanan ilk fare olarak 2009’da piyasaya sürüldü. Standart olarak iMac ile geliyordu ve ABD’de yalnızca 69 dolara satılıyordu. 2015 yılında Apple, şarj edilebilir olması dışında neredeyse aynı olan Magic Mouse 2’yi piyasaya sürdü. Bu model, farenin alt tarafındaki Lightning bağlantısıyla artık ikonik olmuş olan ve pek de hoş olmayan bir özelliğe sahipti. 2022’de Apple yeni bir Magic Mouse 2’yi piyasaya sürdü, ancak tek fark siyah olması ve fiyatının 20 dolar artmasıydı.