Apple CEO'su Tim Cook, AB'yi Donald Trump'a şikayet etti

Eski ABD başkanı ve başka adayı Donald Trump, Apple CEO'su Tim Cook ile yaptığı görüşme hakkında ilgi çeken açıklamalar yaptı.

Apple CEO'su Tim Cook, AB'yi Donald Trump'a şikayet etti

Donald Trump, Apple CEO’su Tim Cook'un kendisini arayıp Apple’ın Avrupa Birliği’nde aldığı milyarlarca dolarlık cezayı görüştüğünü açıkladı. PBD Podcast’inde bu açıklamayı yapan Trump, yeniden başkanlığa seçilirse AB’nin Apple gibi ABD şirketlerinden “yararlanmasına” izin vermeyeceğini söyledi.

Trump, “İki saat veya üç saat önce Cook beni aradı” dedi ve devam etti: “Avrupa Birliği’nin bize 15 milyar dolar ceza kestiğini söyledi... Sonra bunun üstüne, Avrupa Birliği tarafından 2 milyar dolar daha ceza aldılar.

AB, Mart ayında Apple’ın pazar hakimiyetini kullanarak müzik akışı uygulamalarının müşterilere App Store dışındaki daha ucuz abonelik fırsatlarını bildirmesini engellediğini tespit etmiş ve şirkete yaklaşık 2 milyar dolar ceza kesmişti. Daha sonra AB, Apple’ın ödenmemiş vergiler için 14,4 milyar dolar ödemesini sağlamak için verdiği mücadeleyi kazandı.

Trump, “Cook ilginç bir şey söyledi” dedi ve ekledi: “Bunu kendi işletmelerini yönetmek için kullandıklarını söyledi, yani Avrupa onların işletmesi. Ben de, ‘Bu çok fazla... Ama Tim, önce ben seçilmeliyim ama şirketlerimizden faydalanmalarına izin vermeyeceğim - bu olmayacak, biliyorsunuz.’ dedim.

Bu görüşme, Cook’u seçim öncesinde Trump ile görüşen teknoloji yöneticilerine eklenen yeni isim olduğu anlamına geliyor. Trump, başka bir röportajda, Google’ın arama motorunun kendisi hakkında gösterdiği tüm “kötü hikayeler” hakkında şikayet etmek için CEO Sundar Pichai ile görüştüğünü açıklamıştı. Eski başkanın söylediğine göre, Meta CEO’su Mark Zuckerberg de yaz boyunca kendisini “birkaç kez” aradı.