Apple CEO’su, ChatGPT’nin iPhone’lara ne zaman geleceğini açıkladı

Özellikle Siri’yi farklı bir boyuta taşıması beklenen ChatGPT entegrasyonunun iPhone’lara ne zaman geleceği, bizzat Apple CEO’su Tim Cook tarafından açıklandı.

Apple CEO’su, ChatGPT’nin iPhone’lara ne zaman geleceğini açıkladı

Haziran ayında WWDC 2024'te Apple, iOS 18 ile gelecek yeni Apple Intelligence özelliğini tanıttı. Ve bu özellikler arasında ChatGPT entegrasyonu da vardı. Artık bu özelliklerin, daha doğrusu bazılarının, desteklenen cihazlara ancak iOS 18.1 ile geleceğini biliyoruz. ChatGPT entegrasyonunun ise, 2024 yılı sonuna kadar hazır olacağı söyleniyor.

MacRumors'a göre Apple CEO'su Tim Cook, yakın tarihli bir açıklamasında ChatGPT'nin iOS 18, iPadOS 18 ve macOS Sequoia'ya "takvim yılının sonuna kadar" entegre edileceğini sözünü verdi. Bu da, en erken iOS 18.2’yi işaret ediyor.

Özellik aktif hale geldiğinde, kullanıcılar belirli soruları ChatGPT'ye yönlendirmesi için Siri'ye sorabilecekler. Ayrıca ChatGPT, metin mesajları, e-postalar ve daha fazlasını oluşturma konusunda yardımcı olacak yazı yardımı özelliğini geliştirecek. Kullanıcılar ayrıca en son GPT-4o modeliyle desteklenen çeşitli tarzlarda görüntüler oluşturabilecek. ChatGPT'ye erişim ücretsiz olacak ve OpenAI'ye hesap açmaya gerek kalmayacak. Ancak ChatGPT Plus üyeleri ek premium özellikler için hesaplarını bağlayabilecekler.

Apple, gelecekte Siri'ye diğer yapay zeka botlarını eklemeye de açık görünüyor, bunlar arasında Google Gemini de bulunuyor. Apple araştırmacıları, Siri'nin yeteneklerini ChatGPT ve Gemini ile eşit hale getirmek için yoğun bir şekilde çalışıyor.

Şu anda iOS 18.1'in geliştirici beta sürümünde sınırlı sayıda Apple Intelligence özelliğine erişilebiliyor. Yazılımı test etmemize rağmen henüz günlük kullanıma uygun değil. Çoğu kullanıcıya güncellemenin kararlı ve son sürümü çıkana kadar beklemelerini tavsiye ediyoruz.