Apple bu kelimeyi kapı dışarı etti...

Yasaklarına aşina olduğumuz Apple bu kez bir uygulamayı değil, sadecebir kelimeyi yasakladı...

Bu kelime Apple'da yasak!

Söz konusu olan Apple'ın App Store'u olduğunda yasaklar ve engellemeler artık normal karşılanıyor. Zaman zaman tutarsız ama genellikle oldukça sıkı bir politikaya sahip olan Apple, daha önce e-kartları yasaklayıp, Asyalı kız fotoğraflarını serbest bırakması ile tartışma yaratmış, diğer bir uygulaması ile ise okumayı da yasakladı şeklinde yorumlanmıştı. Şimdi ise yasaklanan bir uygulama değil, bir kelime. Ama çok dikkat çekici bir kelime: Android...

Aslında Apple, iPhone uygulamaları konusunda ilk kez Google ile karşı karşıya gelmiyor. Daha önce Google'ın iPhone için geliştirdiği Google Voice uygulamasını yasaklamış, ardından da yine Google'ın Latitude uygulaması da iPhone vizesi alamamıştı.

"Android'i silmeden gelme"

Apple, iPhone'da bu görüntüyü istemiyor...

Android yasağı yeni bir Google uygulaması nedeniyle ortaya çıkmadı. Flash of Genius adlı uygulamanın Google ile hiçbir ilgisi yok. Fakat geliştiricisi Tim Novikoff, büyük bir hata yaptı ve uygulamanın tanıtım metninde Flash of Genius'in Google'ın düzenlediği "Android Developper Challange"da ödül aldığı bilgisini ekledi. Uygulamasının Apple tarafından onaylanmasını bekleyen Novikoff, bunun yerine bir uyarı mesajı ile karşılaştı.

Apple'dan gelen mesajda şunlar yazıyordu: "Uygulamanızı incelememiz esnasında, uygulamanızın tanıtım metni içerisinde uygunsuz veya ilgisiz platform bilgisi yer aldığını tespit ettik". Novikoff'un Flash of Genius adlı uygulaması Apple tarafından reddedilmedi ama Apple tarafından tanıtım metninde yer alan Android ile ilgili bölümlerin çıkartılmasının "daha uygun olacağı" tavsiye edildi. Bu değişiklik yapılmadan uygulamanın App Store'da boy göstermesi de mümkün olamayacak.

Okuyucu Yorumları