Apple bu alanda da lider!

Apple dendiğinde akla hemen iPhone geliyor olabilir ama şirketin lider olduğu başka alanlar da var!

Apple bu alanda da lider!

Hüseyin Cem Köylü

J.P. Morgan'ın raporuna göre, onlarca yeni sistem piyasaya sürülecek olsa da MacBook Air 2012 yılında da ultrabook pazarındaki liderliğini devam ettirecek. Gittikçe kızışan ultrabook pazarı Asus, Samsung, Acer, Sony gibi büyük üreticilerin de bu pazara ağırlık vermesiyle son günlerde çok önem kazandı.

Tabi ultrabook'ların en büyük dezavantajı fiyatları, 1000 dolar veya daha yüksek fiyat etiketiyle karşımıza çıkan ürünler aynı, hatta daha yüksek performans sağlayan fakat ağır olan daha uygun fiyatlı dizüstü rakipleriyle baş edemiyorlar. Analist Mark Moskowitz "Ultrabook'lar şu an için Macbook Air için tehdit oluşturamıyorlar, eğer fiyatları 800 dolar ve altına düşerse gözle görülür bir tehdit oluşturabilirler. MacBook Air'in fiyatı da uygun değil fakat pazardaki yeri, donanımı, yapısı ve Apple hayranlığı insanları bu modele yönlendiriyor" diyor.

Önceki raporlarında J.P. Morgan, MacBook Air'in 2012 yılı potansiyel satışının 2-3 milyar dolar civarında olmasını öngörmüştü fakat satışlardaki artışı göz önüne alarak yaptığı yeni raporda bu satışların 7 milyar dolar civarında olacağını öngörüyor - ki bu sayı her çeyrekte yaklaşık 1.6 milyon MacBook Air satılacak demek. 3. çeyrekte Çin'deki MacBook Air satışı, geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 339 artış gösterdi ve Apple'ın Çin'deki bu yükselişine bakarak gelecekteki satışların da yüksek olacağını söylemek pek zor olmasa gerek...

Okuyucu Yorumları