Apple Arcade'in sorunları, geliştiricileri canlarından bezdiriyor

Mobil oyun geliştiricileri, Apple'ın ücretli oyun abonelik hizmeti Apple Arcade'in son zamanlarda yaşattığı sorunlarından şikayetçi.

Apple Arcade'in sorunları, geliştiricileri canlarından bezdiriyor

Görünene göre Apple Arcade geliştiricileri, Apple’ın oyun platformundaki sorunlardan her geçen gün daha fazla rahatsız oluyor. Cupertinolu dev tarafından beş yıl önce sunulan hizmet, geliştiricileri ödeme, teknik destek ve daha fazlası hakkında karanlıkta bırakırken, hala amacı hakkında tam bir karar verilememiş gibi görünüyor.

MobileGamer’ın bildirdiğine göre, birkaç Apple Arcade geliştiricisi hizmetten duydukları memnuniyetsizliği seslendirdi. MobileGamer'ın kaynakları, bu şikayetlerin arasında bazı stüdyoların ödeme almak için altı aya kadar beklemek zorunda kalmaları ve Apple Arcade ekibinin rutin e-postalara haftalar, hatta aylarca yanıt vermemesi gibi sorunların bulunduğunu söylüyor.

Seslendirilen bir diğer yaygın şikayet de, Apple Arcade ve teknik destek ekiplerinin platformu anlamaması. Bir geliştiricinin söylediğine göre Apple ekibinin yarısı toplantılara gelmiyor ve geldiklerinde de neler olup bittiğine dair hiçbir fikirleri yok veya soruları yanıtlayamıyorlar. Belirtilene göre mühendisler, ürünün donanımının veya yazılımının nasıl çalıştığına dair herhangi bir fikir sunamadığı için, geliştiriciler özellikle Apple Vision Pro için oyun yapma konusunda sorunlar yaşıyor.

Yine de, bir kaynak Apple ile çalışmayı iyi olmayan bir ilişki olarak tanımlarken, bazı faydalarının olduğunu da belirtiyor. Stüdyolar, Apple Arcade’in ilk yıllarında büyük fırsatlar yakaladı ve belirtilene göre bu avantajlardan biri, anlaşmanın “geliştirme bütçesinin tamamını” karşılamaya yardımcı olmaktı.

Günümüzde ise platformla bu tür bir anlaşma yapmak daha zor ve şirket o kadar fazla para ödemiyor. Ancak bildirilene göre ödeme açısından sağlanan ilerlemeler olağanüstüydü. Alışılmış ödemeyle karşılaştırıldığında alışılmışın dışındaydı. Üstüne üstlük telif hakları da vardı.

Ancak geliştiriciler, Apple’ın, iyi para ödese bile bazen daha sonra benzer oyunların yayınlamasının ardından oyununuzu platforma gömebildiğini söylüyor. Bu yüzden geliştiriciler paralarını alsalar bile, geliştirdikleri oyunu kimsenin oynamaması sebebiyle karmaşık bir duygu durumu yaratıyor.