Apple, App Store'un yanına yeni bir mağaza uygulaması daha getirebilir

Yeni iddialara bakılırsa Apple, uygulama mağazası App Strore'un yanına ikinci bir mağaza uygulaması daha getirebilir. Söylentiye göre bu mağaza, sadece oyunlara odaklanacak.

Apple, App Store'un yanına yeni bir mağaza uygulaması daha getirebilir

Görünüşe göre Apple’ın oyun endüstrisine olan ilgisi büyümeye devam ediyor. 9to5Mac’in yayınladığı yeni bir habere göre şirket, “oyunlara adanmış App Store benzeri bir mağaza uygulaması” üzerinde çalışıyor.

Apple’ın planlarına aşina olan güvenilir kaynaklara atıfta bulunan 9to5Mac, Apple’ın App Store ve Game Center’ın işlevlerini birleştirecek ve büyük oranda mobil oyunlara odaklanacak yeni bir uygulama geliştirdiğini bildiriyor. Bu yeni uygulama, Apple’ın Game Center hizmetinin yerini almayacak, ancak kullanıcıların Game Center profilini entegre edecek.

Kaynaklar, henüz adı belirtilmeyen uygulamanın App Store’a benzer şekilde birden fazla sekmeye sahip olacağını iddia ediyor. Bu sekmelerden biri, kullanıcılara oyunlarını, arkadaşlarını ve daha fazlasını gösterecek olan “Şimdi Oyna” sekmesi olacak. Ayrıca Apple editörleri tarafından önerilen içerik ve oyunlar, oyunlarda aşılacak zorluklar, liderlik tabloları ve başarıların görülebileceği sekmeler olacak.

Uygulama, App Store’daki oyunların yanı sıra Apple’ın abonelik hizmeti Apple Arcade’deki oyunları da içerecek. Ayrıca oyunlardaki özel etkinlikleri vurgulayacak ve oyunlar için güncellemeler hakkında bilgi sağlayacak. Apple, oyun oturumlarında daha fazla sosyalleşme için FaceTime ve iMessage entegrasyonu üzerinde de testler yürütüyor. Ayrıca şirket, mobil geliştiricilerin herhangi bir indirme gerektirmeyen App Clips kullanarak mini oyunlar oluşturmasına izin vermeyi de düşünüyor.

Uygulama sayısı giderek artan App Store’da yeni uygulamaları bulmanın ne kadar zorlaştığı düşünülürse, Apple’ın sunacağı ve oyunlara odaklanacak yeni bir mağaza uygulaması oldukça faydalı olabilir. 9to5Mac’in kaynakları, uygulamanın olası çıkış tarihi hakkında herhangi bir bilgi paylaşamadı. Yeni uygulama, gelecekteki bir iOS 18 güncellemesiyle beraber gelebileceği gibi, kullanılabilir hale gelmesi için iOS 19’u beklememiz de gerekebilir.