Apple AirTag, bu kez hırsızların kabusu oldu

Kaliforniyalı bir kadın, Apple'ın AirTag'inin de yardımıyla, iki hırsızın yakalanmasında önemli bir rol oynadı. İşte ilginç takip macerası ve yaşananlar...

Apple AirTag, bu kez hırsızların kabusu oldu

Kargo ve paket hırsızlığı Dünya genelinde büyük bir problem olmaya devam ederken, Kaliforniyalı bir kadın soruna yüksek teknolojili bir çözüm denedi. Ve Apple’ın AirTag izleme cihazlarını kullanan bu çözüm, iki kişinin tutuklanması ile sonuçlandı.

Kaliforniya, Santa Barbara County şerif ofisine göre, geçtiğimiz hafta posta çalma şüphesiyle iki şüpheli tutuklandı. Belirtilene göre, gelen eşyalarını kaybetmekten bıkan kurbanlarından biri, yeni bir yaklaşım denemeye karar verdi ve kendine bir izleme cihazı olan Apple AirTag’lerinden göndererek postanın hareketlerini takip etti.

Polisin söylediğine göre, amaçlanan varış noktasına ulaşamayan paket Kaliforniya’nın Santa Maria bölgesindeki özel bir eve kadar takip edildi. Polis memurları eve girdi ve o adrese gönderilmeyen bir düzineden fazla kişiye gönderilen posta buldular. Kayıp AirTag’i içeren bir paket de bunların arasında yer alıyordu.

Yerel polis, “Şüphelilerin Santa Maria’dan 27 yaşındaki Virginia Franchessca Lara ve Riverside’dan 37 yaşındaki Donald Ashton Terry olduğu tespit edildi” dedi ve devam etti: “Lara, dolandırıcılık yapma amacıyla çek bulundurma, sahte çekler, kimlik hırsızlığı, kredi kartı hırsızlığı ve komplo gibi suçlardan Northern Branch Hapishanesi'nde tutuklandı. 50.000 dolar kefaletle tutuluyor. Terry, hırsızlık, dolandırıcılık yapma amacıyla çek bulundurma, kredi kartı hırsızlığı, kimlik hırsızlığı ve komplo gibi suçlardan Northern Branch Hapishanesi’nde tutuklandı. Ayrıca Riverside County’den hırsızlıkla ilgili birkaç tutuklama emriyle tutuklandı. 460.000 dolar kefaletle tutuluyor.

Şerif departmanı açıklamasının ötesinde yorum yapmazken, kurbanın cihazı göndermeden önce kendi AirTag hesabını ayarladığı anlaşılıyor. Kurban, bu olayda posta takibine polis kuvvetlerini dahil ettiği için övgü alırken, işler her zaman bu kadar sorunsuz ilerlemiyor. Örneğin San Francisco’da yaşanan benzer bir olayda takip cihazı bulunan bir bisiklet çalındığında polis konuyu takip etmeyi reddetti.

Ayrıca AirTag’lerin kötü amaçlarla kullanılabildiğini de görüyoruz. Apple, kıskanç eski sevgililerinin onları takip etmek için cihazları kullandığını iddia eden taciz mağdurları tarafından açılan çok sayıda davayla mücadele ediyor.