Apple-Adobe kapışmasında son round!

Apple Flash'a savaş açar da Adobe buna kayıtsız kalır mı? İşte Adobe cephesinden sert cevap...

Ve cevap gecikmedi...

Apple'ın iPhone ve iPad'de uyguladığı Flash kullanmama politikası Adobe'a darbe vurmaya devam ediyor.

Steve Jobs'un Flash'ın hatalara yol açtığına dair açıklamaları ve Adobe çalışanlarını tembellikle suçlaması iki firma arasındaki savaşta son darbelerden biri oldu. Adobe CTO'su (Teknoloji Yönetimi Başkanı) Kevin Lynch blogunda yaptığı açıklamayla kendilerine yöneltilen eleştirileri yanıtladı.

Lynch, Flash'ın önündeki en büyük engelleri HTML5 ve Apple'ın Flash kullanmama politikası olarak tanımlarken, şu an bile iPhone ve iPad'lerde Flash kullanımını sağlayabileceklerini iddia etti.

Herkes kullanırken Apple niye kullanmıyor?

Herkes kullanırken Apple niye kullanmıyor?

Android, Blackberry, Nokia, ve Palm Pre için çok yakında 10.1 versiyonun piyasaya sürüleceğini açıklayan Lynch blogunda; "Neredeyse piyasadaki bütün akıllı telefonlar Flash kullanıyor, bunu neden iPhone kullanamasın ki?" yazarak Apple ürünleri için hazır olduklarını ima etti.

Adobe'un asıl çekindiği ise Apple değil HTML5. HTML5'in gelecekte Flash'ı tamamen ortadan kaldırma ihtimalini kabul eden Lynch buna rağmen temkinli olunması gerektiğini düşünüyor. Lynch, HTML5'in Flash'ın yaptığı her şeyi yapamadığını söylerken hala web üzerinde %75 oranında Flash'ın tercih edildiğini ve özellikle video konusunda Flash'ın HTML5'ten çok çok daha yetenekli olduğunu söyledi.

Okuyucu Yorumları