Apple, 16 yıldır sattığı cihazını tamamen emekli mi etti?

Apple, 2008'de piyasaya sürdüğü ilk MacBook Air ile birlikte raflara yerleştirdiği ve bir dönem büyük ilgi gören cihazını en sonunda emekliye ayırmış olabilir.

Apple, 16 yıldır sattığı cihazını tamamen emekli mi etti?

MacRumors’ın haberine göre, Apple’ın USB SuperDrive’ı, artık Dünya genelindeki internet mağazalarında “tükendi veya tüm ülkelerde mevcut değil” olarak görünüyor ve bu da Apple’ın CD / DVD oynatıcısının üretimini durdurduğuna işaret ediyor olabilir.

Apple’ın SuperDrive’ı sonlandırmasının büyük bir sürpriz olmadığı söylenebilir. İlk olarak 2008’de optik sürücüsü olmayan orijinal MacBook Air ile beraber piyasaya sürülen bu ürün, artık oldukça yaşlanmış durumda. SuperDrive’ın durumu, bu yılın başlarında Apple’ın ABD internet mağazasında internette “stokta yok” olarak işaretlenmişti. Şimdi bu ibare, yukarıda belirttiğimiz şekilde tüm ülkelerde görülebiliyor.

Dijital ürünlere sahip olmanın kendi dezavantajları olsa da, artık fiziksel medya ürünleri eskisi kadar yaygın olarak kullanılmıyor. Apple henüz bu konu hakkında yorum yapmış değil. SuperDrive, tükenmiş olarak işaretlenmiş olsa da hala tüm ürün açıklamasıyla Apple’ın internet mağazalarında yer almaya devam ediyor.