Apollo isimli papağan, Guinness Dünya rekorunu nasıl kırdı?

Bir Afrika gri papağanı, aldığı eğitimle 3 dakika içinde en fazla kelimeyi doğru şekilde hatırlayıp telafuz etme rekorunu kırdı. Biraz daha zorlasalar hayvan çay / kahve içip komşularıyla "e daha ne var ne yok" diye sohbete başlayacakmış. İşte o papağan!

Apollo isimli papağan, Guinness Dünya rekorunu nasıl kırdı?

TikTok'da çok sevilen bir fenomen olan Apollo isimli papağan, şimdi de papağanlar için belirlenmiş bir konuşma rekorunu kırarak yüksek zekasını kanıtladı.

4 yaşındaki Afrika gri papağanı 18 Aralık 2023 tarihinde, 3 dakika içinde 12 eşyayı başarıyla tanımlayarak Guinness Dünya Rekorunu kırdı.

Apollo'nun TikTok profili 2,8 milyon takipçiye sahip ve videolarının çoğu milyonlarca kez izleniyor. Benzer şekilde, YouTube hesabının da 1,3 milyondan fazla abonesi var.

Apollo'nun kırdığı rekorlar arasında "böcek", "kitap" ve "çorap" gibi isimler de var ama sahipleri onun daha fazlasını yapabileceğine inanıyor. Guinness World Records'a konuşan çift, "Apollo'nun neler öğreneceğini ya da bundan sonra hangi rekorları kırabileceğini bilemiyoruz" diyor.

Türk TikTokçular duyarsa işler karışır!

Aşağıdaki videoda görebileceğiniz gibi, sahibi Apollo'ya 4 nesneden oluşan 3 parti soru soruyor. Papağan her 4 nesneyi başarıyla tanıyıp ismini telaffuz ettikten sonra sahibinden bir ödül maması alıyor. Bu şekilde 3 dakika içinde 12 nesneyi tanımayı başaran Apollo dünya rekorunu da kırmış oluyor.

Ancak biz eminiz ki, Türk sosyal medya fenomenleri böyle bir dünya rekoru olduğunu keşfedip Apollo'nun da 3 milyona yakın takipçisi olduğunu fark ederlerse, papağını bırakın, buldukları her kuşu yüzlerce kelime konuşturmayı başarabilirler. Yakın gelecekte serçeleri, kumruları, kargaları konuşturan Türk TikTokçuları görürsek şaşırmayalım.