Antivirüs kullanmayanların dikkatine!

"Antivirüs kullanmıyorum" diyen ve buna rağmen virüsler PC'de bayram yapsın istemeyenlere özel...

Antivirüs düşmanlarına özel!

PC'nizi sadece siz kullanıyorsunuz ve hiçbir zaman bir virüs bulaşmayacağı konusunda kendinizden eminsiniz. Veya bir antivirüs yazılımı kullanmamak için pahalı olmaları, her dakika karşınıza çıkmaları gibi başka bir sebep var. Ancak antivirüs kullanmamaya kararlıysanız, birkaç konuya dikkat etmeniz gerekiyor.

İnternette gezinme alışkanlıkları

Bir antivirüse sahip olun veya olmayın, iyi gezinme alışkanlıklarına sahip olmak önemlidir. Özellikle e-postalardaki bağlantıları tıklamamalı ve sitelerin adreslerini direkt olarak yazmalı, kaynağından tamamen emin olmadığınız dosyaları indirip çalıştırmamalısınız.

Size fazlasıyla iyimser görünen tekliflerden uzak durmanız da yerinde olacaktır. Bu tür uydurmaların yolu büyük ihtimalle bir virüse çıkacaktır.

Güncel yazılım, çevrimiçi virüs tarama

Güncel yazılım, çevrimiçi virüs tarama
Bir dosyayı virüslere karşı internet üzerinden taratmanız mümkün

Güncel yazılım

Bir sonraki adım, Windows'un, tüm yazılımlarınızın, özellikle de web tarayıcınızın güncel olmasından geçiyor. Yeni sürümler, eski sürümlerdeki güvenlik açıklarını kapatabildiğinden ve yeni güvenlik teknolojileri sunabildiğinden bu, oldukça önemli.

Çevrimiçi araçlar

Çevrimiçi hizmetler yoluyla bir dosyayı virüslere karşı tarayabilirsiniz. Dosyanızı birçok sitede birden sınayan ve sonuçları listeleyen bu siteyi kullanmanızı öneriyoruz.

Web arayüzlü güvenlik işlevlerini kullanın...

Web arayüzlü güvenlik işlevlerini kullanın...

Web arayüzlü güvenlik işlevlerini kullanın

Gmail ve Yahoo gibi e-posta hizmetleri, ek dosyaları açarken taramaktadır. Bu sayede gelen dosyaların virüslü olup olmadıklarını görebilirsiniz. Ancak bir e-posta istemcisi kullanıyorsanız, bu işlev çok işinize yaramayacaktır.

Güvenliğe yönelik tarayıcı eklentileri

Firefox'da NoScript eklentisini kullanarak, sisteminizde sorun oluşturma ihtimali olan kodları engelleyebilirsiniz. Chrome'da ise SaferChrome'u kullanabilirsiniz.

Linux kullanın

Belirli yazılımlara bağlı kalmak zorunda değilseniz, Windows yerine Linux kullanabilirsiniz. Virüslerin yaklaşık yüzde 90'ı Windows, yüzde 9.95'inin ise Mac OS X için yazıldığını düşündüğümüzde Linux'a geçmek, virüs riskini oldukça azaltacaktır.

Okuyucu Yorumları