Android, yeni yüklenen uygulamaları otomatik olarak açacak

Google, Play Store üzerinde yaptığı değişiklikle, yeni yüklenen uygulamaların otomatik olarak açılmasını sağlayacak. Peki bunun amacı nedir?

Android, yeni yüklenen uygulamaları otomatik olarak açacak

Google, Play Store'a yeni bir özellik ekliyor. Bu özellik, uygulamanın yüklenmesi tamamlandıktan sonra otomatik olarak açılmasını sağlayacak.

Özellik, "Yükle" düğmesine tıkladıktan sonra uygulamanın Play Store listesindeki "Aç" düğmesinin altında yeni bir "Otomatik Açmayı Etkinleştir" tuşuyla çalışacak.

Bu düğmeyi etkinleştirdikten sonra Play Store, yüklemenin tamamlanmasının ardından uygulamayı otomatik olarak çalıştıracak. Uygulama %100'e ulaşmadan önce Play Store, uygulamanın otomatik olarak açılmasına kadar kalan süreyi gösteren bir bildirim gösterecek.

Google, Play Store için geliştirme aşamasında birkaç şey daha saklıyor. Play Store yakında aynı anda üç uygulama indirebilecek veya güncelleme yapabilecek. Daha önce bu sayı iki ile sınırlıydı. Ancak mobil cihazların hızla artan hafızaları artık üç uygulamayı mümkün kılıyor.

Ödül programı sona eriyor

Ayrıca, Play Store yakında başka kaynaklardan yüklenen uygulamaları güncellemenize de izin verebilir. Google ayrıca kısa bir süre önce, Play Store hata bulma ödül programının da sona erdiğini duyurdu. Bu ödül uygulaması 7 sene önce başlamıştı. Google bu ödüller sayesinde, Play Store'da yer alan çok sayıda çöp uygulamayı veya zararlı yazılım içeren kötü niyetli uygulamaları tespit ederek Play Store'u temizlemişti.

Şimdi ödül programının sona ermesi, yeniden çöp uygulamaların uygulama pazarında boy göstermeye başlayabileceği endişesini de güçlendiriyor. Ancak Google'ın artık çok pahalı yapay zeka servisleri var ve muhtemelen hangi uygulamanın sorun çıkardığını tespit edip Google mühendislerini uyaracak bir yapay zeka algoritması kullanacaklar.