Android tablet PC'ler nerede kaldı?

Tablet PC'lere herkes bir köşesinden bulaşmışken, dev isimden neden hala ses seda yok?

Kayıp aranıyor!

Android işletim sistemi akıllı cep telefonlarında piyasayı kasıp kavuruyor. Apple'ın sunmadığı özgürlüğü ve pek çok işletim sisteminin sunamadığı verimliliği ve gücü sunan Android, hafifliğiyle tablet PC'ler için de çekici bir seçenek.

Google ise yaptığı bir açıklama ile akılları kurcaladı. Android 2.2 Froyo'nun tabletler için uygun olmadığını söyledi. Bizzat Google'ın Mobile Ürünler Direktörü Hugo Barra tarafından yapılan açıklama oldukça şaşırtıcıydı. Samsung'un heyecan uyandıran tablet PC'si Galaxy Wave, Android 2.2 işletim sistemiyle gelecekti.

Bu açıklamanın gerçek manasını anlamak için neden ortalıkta Google tarafından resmi onaylı ve Android Market erişimine sahip Android tabletlerin yaygın olmadığını düşünmek gerekiyor. Sebep Google'ın resmi onay için istediği donanım özellikleri olan ek kamera, 3 eksenli pusula, 3 eksenli ivmeölçer, GPS vb özellikler. Ucuz tabletler üretmek isteyen firmalar bu özelliklerden birisini bile koymadığında resmi Android Market'ten yararlanılamıyor.

Google'ın Android planında ne var?

Google'ın Android planında ne var?

Samsung Galaxy Tab bütün bu özelliklere sahip ancak her tablet değil. İşte bu yüzden Google açıklamasının gerçek anlamı şu oluyor: Google tabletler için optimize edilmiş yeni bir Android sürümü üzerinde çalışıyor. Bu belki de 3.0 sürümü olacak, belki de daha erken gelecek ama Android tabletlerin resmi onaylı olarak yayılmasını engelleyen, akıllı cep telefonlarında geçerli olan standartlar değişebilir. Sonuçta Google açıklaması Android tabletleri durdurmuyor, sadece "Bu bir şey değil, daha iyisi gelecek" anlamında yorumlanabiliyor.

Okuyucu Yorumları