Android Market'te dev değişim

Android 2.3 aramıza katılmak için gün sayarken, bakın Android Market'i nasıl değiştirecek...

Android Market'te dev değişim

Gingerbread'ın çıkış tarihi yaklaşıyor ve yapılacak geliştirmeler konusundaki dedikodular giderek artıyor. Google ise bu sıralar Android Market'te bazı ayarlamalar yapmakla meşgul.

Google'ın yaptığı bu geliştirmeler geçen hafta uygulamalar için eklenen "Son değişiklikler" özelliğiyle başlamıştı. Bu özellik sayesinde kullanıcılar, bir uygulamanın veya oyunun hangi sürümünde ne gibi değişikliklerin yapıldığını inceleyebiliyor.

Buna ek olarak, Android uygulama geliştiricileri sisteme oturum açtıklarında bazı yeni seçeneklerle karşılaşıyorlar. Uygulamalar artık daha fazla ve yüksek çözünürlükte ekran görüntüsüne sahip olabiliyor ve isteğe bağlı olarak bir YouTube videosu da eklenebiliyor. Geliştiriciler isterlerse 325 karakterlik alana hatalar, istekler veya destek için mesaj yazabiliyorlar. Buradan ise Google'ın Android müşterilerine üstün bir internet deneyimi yaşatmak istediği anlaşılıyor.

Bu sayede örneğin bir oyunu aldıktan sonra istediğinizden farklı çıkması ve pişman olmanız gibi ihtimaller azaltılmış oluyor. Eklenen bu yeni özellikler, kullanıcılara uygulamaları da daha iyi tanıma şansı verdiği için satışları da artıracağı düşünülebilir.

Okuyucu Yorumları