Her şeyi denediniz ancak Android cebinizin pil ömrünü uzatamadınız. Telefonunuzun pili bir gün zor dayanıyor ve şarj aletinizden ayrılamıyorsunuz. O halde bu ipuçlarına şans vermelisiniz.
1. Tam şarj: Piniziniz verimliliğini korumak için onu en az ayda bir kez tam olarak şarj etmeli ve şarj oranınızın yüzde 20'nin altına düşmemesine dikkat etmelisiniz.
2. Uygun sıcaklık: Pilinizi şarj etmek için en uygun sıcaklık 0-45 arasıdır. Çok yüksek ve çok düşük sıcaklıklar pilinize zarar verecektir.
3. Cebiniz nefes alsın: Pilinizi şarj ederken kılıfını çıkarın. Aksi halde sıcaklık cihazınıza zarar verebilir.
4. Wi-Fi'ı kapatın: Wi-Fi, 3G kadar olmasa da önemli ölçüde güce ihtiyaç duyar. İhtiyacınız olmadığı zamanlarda Wi-Fi bağlantısını kapatın.
5. Mobil veri: 3G veri ağı, 2G'ye göre daha fazla pil tüketir. Mobil veri bağlantısını kullanmadığınız zaman kapatarak pilden tasarruf edebilirsiniz.
Otomatik eşitlemeyi kapatın...
6. Otomatik eşitlemeyi kapatın: Gmail, Google kişileri gibi gerçek zamanlı eşitleme için kullanılan Otomatik Eşitleme'ye ihtiyacınız yoksa onu kullanmayın.
7. Bluetooth'u kapatın: Wi-Fi gibi Bluetooth bağlantısı da güç kullanır. Bluetooth kulaklığınızı sıkça kullanmıyosanız, Bluetooth'u kapatın.
8. Ekranınız daha çabuk kapansın: Ekranınızın açık kaldığı süreyi kısaltarak pilden önemli ölçüde tasarruf edebilirsiniz.
9. Parlaklığı ayarlayın: Daha düşük ekran parlaklıkları kullanarak pilden önemli derecede tasarruf edebilirsiniz.
10. Arka play uygulamalarını kapatın: Arka planda çalışan uygulamaların işlemci gücünüzü tüketmediğinden emin olun.
11. Otomatik güncellemeyi kapatın: Otomatik uygulama güncelleme aralığını uzatarak veya bu özelliği kapatarak pilden tasarruf edebilirsiniz.
Titreşimi kapatın...
12. Titreşimi kapatın: Sadece telefon zilini duymayacağınız zamanlarda titreşim özelliğini kullanarak pilden tasarruf edebilirsiniz.
13. Güç denetimi widget'ı kullanın: Güç kontrolü widget'ını kullanarak belirli işlevleri hızla açıp kapayabilirsiniz. Bunun için ana ekranınıza uzun dokunun ve güç widget'ını bulup ekleyin.
14. Gereksiz widget'ları giriş ekranından kaldırın: Kullandığınız giriş ekranı widget'ları da pilinizi harcayabilir. İhtiyacınız olmayan widget'ları ekranınızdan kaldırın.
15. GPS'i kapatın: Bazı uygulamalar konumunuzu belirlemek için sıkça GPS'e başvurabilirler. GPS özelliğini kapalı tutmak, pil ömrünüzü artırabilir.