Android'in iOS'dan öğrenmesi gereken 2 şey!

Google Android'in Apple'ın yeni iOS'u 4.2'den alması gereken ciddi dersler var! İşte o dersler...

Apple'dan alınacak dersler!

iOS 4.2 güncellemesi iPhone'da büyük bir çığır açmasa da faydalı yenilikler getiriyor. 4.2'deki web sayfasında metin aratma gibi bazı özellikler Android'de zaten mevcuttu. Fakat 4.2'yle tanıtılan iki özellik var ki Google'ın bunları Android'e eklemeyi ciddi olarak düşünmesi gerekiyor.

Android'imi bul özelliği

iOS 4.2'yle iPhone eklenen en iyi özelliklerden biri belki de telefonunuzu kaybettiğinizde onu uzaktan yönetebilmeniz, kilitleyebilmeniz ve özel verilerinizi silebilmeniz. 'Find My iPhone' özelliği daha önce sadece MobileMe hizmetine yıllık 99 dolarlık bir ücret ödeyerek üye olan kullanıcılar tarafından kullanılabiliyordu ama artık ücretsiz.

Google da Android için böyle bir hizmet sunarsa oldukça faydalı olabilir. 'Find My iPhone'un Google Maps'i kullandığını düşündüğümüzde böyle bir hizmet Google Maps'in de daha fazla kullanılacağı anlamına geliyor, tabi ki bu da Google'ın lehine bir durum.

'Lookout Mobile Security' adındaki hizmet, 'Find My iPhone'a benzer bir işlev sunsa da öncelikle indirmeniz gerekiyor, ücretli ve onun kadar da kullanışlı değil.

Yazdırmada Apple'dan öne geçilmeli

Yazdırmada Apple'dan öne geçilmeli
Yazdırmada PC veya Mac'lere erişim sağlanmalı...

Kablosuz yazdırma

Android telefonlar bir bilgisayara yakın özelliklere sahipler fakat yazdırmak gibi çok basit bir işlevi yerine getiremiyorlar. iOS 4.2, web sayfalarını yazdırmaya izin verse de bu özellik sadece kablosuz özelliğini destekleyen yazıcılar tarafından desteklendiğinden sınırlı.

Bizce Google da Android'e benzer bir özellik eklemeli ve hatta yazdırma işini bir PC veya Mac'e gönderebilme özelliğiyle Apple'ın da bir adım önüne geçmeli. Bu sayede PC veya Mac'inizin erişim sağlayabildiği herhangi bir yazıcıdan çıktı almak mümkün olabilir.

Okuyucu Yorumları