Android cepler 2011'de nasıl olacak?

Android'li cepler dünyayı ele geçiriyor. Peki ama 2011 yılında nasıl bir Android göreceğiz?

2011 model Android!

CES 2011, yeni cihazlarda bazı teknoloji trendlerinin ortaya çıktığını bizlere gösterdi. Telefonlar sadece daha büyük ekranlara sahip değil, aynı zamanda daha ince ve daha hafif bir hale geldiler.

Beklendiği gibi bir sonraki Android telefonlar, şu anki ceplerden çok daha hızlı olacaklar. LG'nin Optimus 2X'i ile Motorola'nın Atrix 4G'si yolda ve Samsung gibi diğer üreticiler de tek çekirdekli işlemcilerini 1.2GHz gibi yüksek hızlara zorluyorlar.

1GB'lık bellek kapasitesini de göz önüne aldığımızda telefonların 2011'de telefonların nasıl olacağına dair ikinci bilgiyi elde etmiş oluyorsunuz.

Ekranlar ve görüntüleme teknolojileri

Ekranlar ve görüntüleme teknolojileri
HTC Evo 4G

Ekran: Büyük ekranlar giderek yaygınlaşıyor. HTC Evo 4G ile başlayan trend, bu sene devam edecek. Görünüşe bakılırsa bir akıllı telefon için minimum ekran boyutu 4 inçe yükselmiş durumda. CES'de tanıtılan 4.3 inç ve daha geniş ekranlı ceplerin yanında Samsung'un Infuse 4G modeli 4.5 inç ekrana sahip.

Ekranlar büyüdükçe, görüntüleme teknolojileri de gelişiyor. Motorola, Droid Bionic modelinde qHD ekranları tanıtırken Samsung, Super AMOLED Plus ekran devrini açıyor.

Tasarım ve güç tüketimi

Tasarım ve güç tüketimi
LG Optimus Black

Tasarım: Telefonlar giderek büyürken, aynı zamanda inceleşiyor ve hafifleşiyorlar. Bir sonraki Android akıllı telefonlarının yaklaşık 10 milimetre kalınlığında olacağı düşünülüyor.

Örneğin Sony Ericsson Xperia Arc, 8.7 milimetre kalınlığında ve geçen sene Apple tarafından "dünyanın en ince akıllı telefonu" olarak tanıtılan 9.3 milimetre kalınlığındaki iPhone 4'den daha ince. LG Optimus Black ise en ince noktada 6mm'ye kadar inceliyor.

Güç: Motorola'nın Atrix 4G modelindeki geliştirmeler pil konusunda ümit verici. Motorola, 1930mAh kapasitesindeki bir pili, bu özelliklerle dolu telefonuna sıkıştırmayı başarmış görünüyor. Tahmini bekleme süresi 10.4 gün olan telefon 9 saat konuşma vaadediyor.

Okuyucu Yorumları