Android 4.0 özelliklerine şimdiden erişin!

Android 4.0 "Ice Cream Sandwich"in heyecan verici özelliklerine şimdiden ulaşmanın yolu makalemizde!

Ice Cream Sandwich'i tadın!

Tabletlere özel Honeycomb ile Gingerbread'i birleştiren, önemli yeni özellikler de ekleyen Android 4.0 resmen tanıtıldı. Ancak mevcut Android cebinizi son sürüme güncellemek için bir süre, belki de uzun bir süre cep telefonu üreticinizin onu hazır hale getirmesini beklemeniz gerekebilir.

Ancak birtakım uygulama, ince ayar ve özel ROM ile, Ice Cream Sandwich'in bize vaadettiği şeyleri şimdiden elde etmemiz mümkün. Hatta sizlere önereceğimiz uygulamalar sayesinde cebiniz daha fazla işleve sahip olacak. Tabi ki elde edeceğiniz deneyim, Ice Cream Sandwich'in tıpatıp aynısı olmayacaktır, ancak bizce yine de denemeye değer.

Not: Makalemizdeki bazı ipuçları, telefonunuzun root'lanmış olmasını gerektirebilir. Root'lamanın telefonunuzu garanti kapsamı dışına çıkaracağını unutmamalısınız.

Yüz tanıma, kamera destekli yeni kilit ekranı

Yüz tanıma, kamera destekli yeni kilit ekranı
Widgetlocker ile kilit ekranınızı özelleştirebilirsiniz

Yüz tanıma

Ice Cream Sandwich'in en çok konuşulan yeni işlevlerinden bir tanesi yüz ile kilit açma işlevi. Ancak bu Android'de ilk kez denenen bir şey değil. Şu an yüzünüzü kullanarak telefonun kilidini açan bir uygulama yok, ancak Visidon Applock, SMS, eposta gibi hassas bilgiler içeren uygulamaları yüzünüz ile açabiliyor.

Kamera destekli yeni kilit ekranı

Ice Cream Sandwich'in yeni kilit ekranı oldukça şık, ancak WidgetLocker ile çok daha özelleştirilebilir bir kilit ekranı meydana getirebilirsiniz. İsterseniz kilit ekranına bir kamera simgesi yerleştirebilir veya isterseniz herhangi bir uygulama için kaydırıcılar ekleyebilirsiniz.

Ancak WidgetLocker zaman zaman sorun çıkarabiliyor. Daha güvenilir ve daha az özelleştirilebilir bir kilit ekranı ve bir ROm istiyorsanız, CyanogenMod gibi ROM'lar da kilit ekranına bazı kaydırıcılar eklemenize izin veriyor.

Boyutu değiştirilebilen widget'lar, fazlası

Boyutu değiştirilebilen widget'lar, fazlası

Tek uyarıları kaydırarak temizleme

Bu faydalı özellik, malesef telefonuzu root'layarak CyanogenMod gibi bir özel ROM yüklediğinizde kullanılabiliyor.

Yeniden boyutlandırılabilir widget'lar, özelleştirilebilir launcher

Ice Cream Sandwich'deki yeni launcher, en çok uygulama listesinde kenardan kenara kaydırma özelliğiyle ve widget'ları yeniden boyutlandırabilmesiyle dikkat çekiyor. Go Launcher, bu iki davranışı da yerine getirebiliyor, ek olarak birçok özelleştirme seçeneği sunuyor. LauncherPro'nun premium sürümü de giriş ekranındaki widget'ların boyutlarını değiştirebiliyor.

Ekran görüntüsü alma

Telefonun kendi ekranının görüntüsünü almanın tek yolu, malesef onu root'layıp Screenshot It gibi bir uygulama yüklemekten geçiyor. Root'lamayı sevmiyorsanız, No Root Screenshoot It gibi bir uygulama yükleyerek kolay ekran görüntüsü almak için bilgisayarınıza bağlanabilirsiniz (telefonunuzu yeniden başlatana dek bir kez PC'nize bağlamanız yeterli). CyanogenMod'da da entegre bir ekran görüntüsü alma işlevi bulunuyor.

Yeni ve geliştirilmiş klavye, yazı tipi

Yeni ve geliştirilmiş klavye, yazı tipi

Yeni ve geliştirilmiş klavye

Ice Cream Sandwich varsayılan klavyeyi geliştirse de bu alanda büyük bir yenilik yapmıyor. Smart Keyboard Pro ve SwiftKey X, daha iyi hedefleme ve özelleştirme ile size benzer bir deneyim yaşatabilir.

Yeni yazı tipi

Ice Cream Sandwich ile gelen Roboto fontunu şimdiden edinmeniz (İngilizce anlatımlı) mümkün. Ancak Roboto'yu sevmediyseniz, cebinize istediğiniz typeface'i yükleyebilirsiniz. Bunu yapmak için Type Fresh gibi bir uygulama kullanmanız gerekiyor (root'lu olmanız gerekli).

Web sayfalarını çevrimdışı kaydetme, veri izleme

Web sayfalarını çevrimdışı kaydetme, veri izleme
Onavo ile uygulamaların ne kadar veri tükettiğini ayrı ayrı görebilirsiniz

Web sayfalarını çevrimdışı görüntüleme için kaydetme

Read It Later uygulaması ile istediğiniz web sitesini tüm cihazlarınızda daha sonra okumak üzere kaydedebilirsiniz.

Veri kullanımı izleme

Android markette birçok veri izleme yazılımı mevcut. Ancak size önereceğimiz uygulama Onavo ile sadece toplam veri kullanımınızı izlemekle kalmayacak, hangi uygulamaların ne kadar veri tükettiğini görebilecek ve çeşitli uyarılar ayarlayabileceksiniz.

Daha işlevsel kamera

CameraZoom FX size ihtiyaç duyacağınız tüm ek filtreleri, kararlı fotoğraf çekme ayarlarını ve diğer ince ayarları sunuyor. Ice Cream Sandwich'teki kamera kadar hızlı yüklenmese de size çok sayıda faydalı işlev sunuyor.

Daha hoş ve işlevsel bir galeri uygulaması, "Beam"

Daha hoş ve işlevsel bir galeri uygulaması,
JustPictures

Daha hoş ve işlevsel bir galeri uygulaması

Ice Cream Sandwich'deki gibi çekici bir galeri uygulaması arıyorsanız, size JustPictures'ı öneriyoruz. Uygulama, fotoğraflarınıza büyük resimler olarak bakmanıza, Flickr ve Facebook ile bağlanmanıza izin veriyor. Daha fazla düzenleme seçeneği istiyorsanız, QuickPic iyi bir seçim olacaktır.

"Beam" ile uygulamaları, kişileri ve fotoğrafları Android'ler arasında paylaşma

Android'in yeni "Beam" işlevi, sadece NFC destekli Ice Cream Sandwich ceplerinde çalışacak. Cebiniz gerekli donanıma sahip değilse, popüler Bump uygulaması sayesinde uygulamaları, kişileri ve fotoğrafları paylaşabilirsiniz. Uygulama, Android Beam kadar çok şeyi paylaşamasa da onu birçok ceple kullanabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları