Android 3.0'ı mükemmel yapan 6 neden!

Android 3.0 Honeycomb'un önceki sürümlerden ne farkı var? İşte onu sevmeniz için 6 neden!

Android 3.0 neden farklı?

Google geçtiğimiz günlerde tabletler için optimize edilen işletim sistemi Android 3.0 Honeycomb'u tanıttı. Tabletlere odaklı işletim sistemi, varolan Android sürümüne birçok yenilik getiriyor. İşte Android 3.0'da yer alan en önemli 6 özellik!

Gelişmiş görevler arası geçiş ve çoklu görev

Şu anki Android ile hangi uygulamaların çalıştığını görmek ve bunlar arasında dolaşmak mümkün değil. Honeycomb nihayet bu sorunu çözüyor. Yeni sistem çubuğundaki bir simgeye dokunduğunuzda şu an çalışan tüm uygulamaları görebiliyor ve aralarında geçiş yapabiliyorsunuz.

Daha gelişmiş widget'ler

Honeycomb, verilerle ve sizle daha iyi bir etkileşim kurabilmeniz için daha karmaşık ve daha iyi widget'lere izin veriyor. Örneğin Google'ın tanıttığı Gmail widget'inde uygulamayı çalıştırmadan gelen kutunuz içinde ekranı kaydırmanız mümkün.

Kopyala yapıştır özellikleri ve Chrome

Kopyala yapıştır özellikleri ve Chrome
Bir metni seçmek Honeycomb ile çok daha kolay

Gelişmiş kopyala ve yapıştır

Kopyalama ve yapıştırma işlevleri şu anki Android'de de var ancak özellikle kopyalamak istediğiniz metni seçerken bazı zorluklar meydana gelebiliyor. Honeycomb, görünmesi kolay oklar ile metni seçmeyi çok daha kolay bir hale getiriyor.

Daha iyi bir Chrome

Android'in Chrome tarayıcısındaki en önemli eksiklerden biri sekmelerdi. Android 1 ve 2'nin akıllı telefonlar için geliştirilmesi nedeniyle sekmelerin olmayışı şaşırtıcı değil. Ancak Honeycomb tabletlere optimize edildiğinden sekme desteğiyle geliyor.

Google Chrome ile PC'niz arasında eşitleme yapmak gibi yeni bazı özellikler de mevcut.

Uyarılar, sürükle bırak ve çoklu dokunma

Uyarılar, sürükle bırak ve çoklu dokunma
Uyarılar eskisi gibi rahatsız edici değil ve daha çok bilgiye sahip

Daha iyi uyarılar

Uyarılar geliştirmelerden en çok payını alan işlevlerden. Artık ekranın sağ alt tarafında çıkıyorlar ve tabletlerin daha büyük ekrana sahip olması sayesinde eskisinden çok daha fazla bilgi ve içerik sunuyorlar.

Geliştirilmiş sürükle-bırak ve çoklu dokunma

Ek parmak hareketleri ve sürükle bırak işlevleri dışında örneğin Gmail uygulamasında e-postalarınızı sürükleyerek etiketlere taşımak artık mümkün.

Okuyucu Yorumları