Android 16, Hızlı Ayarlar menüsünü değiştirecek

Android 16, kullanıcıların Hızlı Ayarlar menüsüne erişim yöntemini biraz değiştirecek gibi görünüyor. Peki kullanıcılar bunu sevecek mi?

Android 16, Hızlı Ayarlar menüsünü değiştirecek

Android 15 henüz hiçbir telefonda kullanıma sunulmadı ama şimdiden Android 16 hakkındaki haberler gelmeye başladı. Google, Android 16'da özellikle bildirimler ve Hızlı Ayarlar menüsü için büyük bir değişim planlıyor olabilir.

Araştırmacılar, en son Android 15 QPR beta sürümünü incelerken, kodların içinde Android 16'nın bir parçası olabilecek bazı ekranlar buldular.

Şu anda, bir Pixel telefonunuz varsa, ekranın üst kısmından aşağı doğru kaydırdığınızda dört Hızlı Ayarlar kutucuğu ile birlikte tüm bildirimleriniz görüntüleniyor. Bu açılır menü aynı zamanda altında çalışan uygulamayı da tamamen kapsıyor.

Şu andaki versiyonda Hızlı Ayarlar kutucuklarınızın geri kalanına erişmek istiyorsanız, ikinci kez aşağı kaydırmanız gerekir.

Hızlı Ayar'lara ulaşmak için iki parmak gerekecek

Ancak keşfedilen yeni sürümde, tek parmakla aşağı kaydırmak bildirimler panelini gösterirken herhangi bir Hızlı Ayar gösterilmeyecek. Üstelik bu açılır menü yalnızca telefonun ekranının üst yarısını kaplayacak, böylece altında çalıştırdığınız uygulamayı görmeye devam edebileceksiniz.

Hızlı Ayarlar paneline erişmek içinse iki parmakla kaydırma hareketini kullanmak gerekecek. Ardından ek Hızlı Ayarlar kutucuklarına erişmek için sola veya sağa kaydırma yapmak gerekecek. Ancak bu işlem pek pratik olmayacağı için bazı kullanıcılar tepki gösterebilir. Bakalım Google, bu yeni tasarımı 2026'da hayata geçirecek mi, yoksa revize edip değiştirecek mi?