Android 15, telefonunuzda nelerin ters gittiğini söyleyecek

Android kullanıcıları, Android 15 ile birlikte artık telefondaki sorunun ne olduğunu anlamak için bir tamirciye muhtaç kalmaktan kurtulabilir.

Android 15, telefonunuzda nelerin ters gittiğini söyleyecek

Android 15 Beta 3'ü araştıran uzmanlar, Pixel telefonlarından birindeki Ayarlar uygulamasında yeni bir Cihaz Teşhis seçeneği keşfetti.

Daha fazla araştırma yapıldığında ise özelliğin iki seçeneğe sahip olduğu ortaya çıktı. Birincisi, manuel testler yapmanıza, pil ve depolama durumunu görüntülemenize olanak tanıyan "bileşen sağlığı", ikincisi ise kullanıcıların bir cihazı, başka bir cihazı değerlendirmek için kullanmasına olanak tanıyan "değerlendirme modu."

Android'de zaten yer alan Cihaz Teşhis seçeneği biraz daha derine iniyor gibi görünüyor. Böylece ekranı ve dokunmatik ekran tepkisini kontrol etmek için manuel testler yapabileceksiniz.

Bileşen testleri özellikle pil durumunu teşhis etmeye ve depolamayı analiz etmeye odaklanmış görünüyor; bu veri muhtemelen ne kadar depolama alanı kullanıldığını göstermek yerine depo alanının ne kadar sağlam olduğunu kontrol ediyor olacak.

Teşhis var ama tamire yönelik tavsiye yok

Ancak bu yeni özellik sadece teşhise odaklanmış bir yetenek, elbette tamir için bir çözüm sunmuyor. Dolayısıyla, hem kullanıcılar, hem de tamirciler, telefondaki sorunu teşhis ederken bu özelliği kullanacak gibi görünüyor ancak tamir aşamasında yine teknik bilgi sahibi uzmanlara gerek olacak.

Yine de işletim sistemi, "uygulamayı güncelle, yeniden yükle, şu bozuk dosyayı sil" gibi öneriler göstermeye başlarsa küçük sorunların çözülmesi konusunda herkesin işini kolaylaştırmış olurdu.