AMD'nin Ryzen 9000X3D işlemcileri beklenenden önce gelebilir

Asus, AMD'nin Ryzen 9000X3D işlemcilerinin yakında piyasada olacağına dair önemli bir ipucunu “yanlışlıkla” sitesinden paylaştı.

AMD'nin Ryzen 9000X3D işlemcileri beklenenden önce gelebilir

AMD’nin Ryzen 9000X3D işlemcilerinin yakında piyasaya sürülebileceğine dair yeni bir ipucu daha ortaya çıktı. Asus, yeni 800 serisi anakartları için hazırladığı mikrositeye Ryzen 9000X3D işlemcilerini ekledi. Bu durum, AMD’nin bir sonraki nesil 3D V-Cache teknolojili işlemcilerinin beklenenden daha erken çıkabileceğine işaret ediyor.

Asus’un sitesinde Ryzen 9000 işlemcileriyle uyumlu X870 (ve X870E), B850 ve B840 anakartlara yer veriliyordu. Ancak, ‘Ryzen 9000X3D’ ifadesi şu anda bu sayfalardan kaldırılmış olmasına rağmen, isimlendirme hala URL’de mevcut, bu da bu işlemcilerin piyasaya sürülmeye yakın olabileceğini iddialarını güçlendiriyor.

Bu durumda, AMD’nin 800 serisi anakartlarının birkaç hafta içinde satışa çıkabileceği ve dolayısıyla Ryzen 9000X3D işlemcilerinin de benzer bir zaman diliminde piyasaya sürülebileceği tahmin ediliyor.

Eğer tahminler doğru çıkarsa, bu durum Intel’in Arrow Lake lansmanını ciddi şekilde etkileyebilir. Intel’in bir sonraki nesil işlemcileri, en son duyumlara göre 10 Ekim’de tanıtılacak. Ancak, AMD’nin 3D V-Cache teknolojisine sahip işlemcileri, özellikle oyun performansı açısından büyük bir avantaj sunuyor ve bu da Intel’in Arrow Lake işlemcilerinin en hızlı oyun işlemcisi unvanını almasını zorlaştırabilir.

Normalde, bu 3D V-Cache işlemcilerin 2025’in başlarında piyasaya sürülmesi bekleniyordu. Ancak, geçtiğimiz aylarda ortaya atılan bir söylenti, işlemcilerin Eylül ayında piyasaya sürülebileceğini öne sürmüştü. AMD’nin kendi sürücü yazılımlarında da bu yönde ipuçları bulunmuştu ve Asus’un listeye eklenmesi, iddiaları bir ölçüde doğrular nitelikte. Ryzen 9000X3D işlemciler Eylül ayında çıkmasa bile, çok yakında piyasaya sürülebileceklerine dair güçlü bir işaret olarak değerlendirilebilir.