AMD ve Samsung'dan bomba!

AMD ve Samsung, ATI Eyefinity Teknolojisini sergiledi, ekranlar ve teknoloji herkesi büyüledi...

AMD ve Samsung'dan bomba!

AMD'nin ATI Eyefinity onay programı ve Samsung'un yeni ince çerçeveli ekranları, olağanüstü yüksek çözünürlükte panoramik bilgisayar kullanımını mümkün kılıyor.

AMD ve Samsung yaptıkları ortak gösterimde, belirli ATI Radeon™ HD ekran kartlarındaki ATI Eyefinity teknolojisiyle çalıştırılan yeni ince çerçeveli ekranlarda, ekranlar arasındaki çerçeve boşluğunun çok azalması nedeniyle en pürüzsüz çoğul ekran deneyimini sergiledi.

AMD ayrıca yeni ATI Eyefinity onay programının hazırlanmakta olduğunu da duyurdu. Bu program, kullanıcıların ATI Eyefinity teknolojisiyle olağanüstü bir deneyim yaşattığı onaylanmış olan ekran, ekran kartı, yazılım ve diğer bileşenleri bulmasını kolaylaştıracak.

İnce çerçeveler ile ATI Eyefinity gelişiyor

İnce çerçeveler ile ATI Eyefinity gelişiyor
DAha önceki tanıtımdan görselleri galerimizde bulabilirsiniz

Samsung ince çerçeve ekranlar, muhteşem "ATI Eyefinity" deneyimini daha da geliştiriyor:
• Samsung'un yeni MD230 ekranları, sıradan ekranlara göre %50 ila %70 daha ince çerçeveleriyle daha pürüzsüz bir ATI Eyefinity deneyimi sağlıyor.
• Yeni ekranların 2010'un ilk aylarında Samsung'un perakende satış kanallarından piyasaya çıkması ve altı ekranlı sistemlerin 3.099 dolar, üç ekranlı sistemlerinse 1.899 dolara satılması bekleniyor.
• Bu yılki Tüketici Elektroniği Fuarı'na (CES) katılanlar, AMD'nin Las Vegas Fuar Merkezi'nde Büyük Lobi'de (GL-8 ve GL-10) yer alan sergisini inceleyebilirler. MD230 aynı zamanda Merkez Salon 11026 numaradaki Samsung sergisinde de görülebilir. ATI Eyefinity çoğul ekran teknolojisi, kullanıcıların tek bir ATI Radeon HD ekran kartına altı adede kadar monitör bağlamasını mümkün kılarak oyunların daha da sürükleyici, iş uygulamalarının daha verimli, HD çoklu ortamınsa 12 x tam HD çözünürlüğe kadar daha eğlenceli olmasını sağlıyor.

ATI Eyefinity Onay Programı, olağanüstü görsel deneyimi kurulum aşamasında güvenceye alıyor:
• Yeni ATI Eyefinity onay programı, kullanıcıların ATI Eyefinity teknolojisiyle mükemmel bir deneyim yaşattığı kanıtlanmış olan ürünleri daha kolay bulmasını sağlıyor.
• Yeni "ATI Eyefinity Çoğul Ekran Onayı" uygulaması, AMD'nin kalite kontrol laboratuarında test edilen ve ATI Eyefinity çözünürlüklerini yatay veya dikey yönelimde desteklediği görülen ürünlere işaret ediyor.
• "ATI Eyefinity Çoğul Ekran Desteği" uygulaması ise, ATI Eyefinity teknolojisiyle uyumu AMD'nin testleri ya da ortaklarının AMD şartnameleri ve testleri üzerinden yaptığı ön onay testleriyle kanıtlanmış ürünlere işaret ediyor.
• Program kapsamında ekranlar, DisplayPort ekran kartları, oyun ve diğer uygulamalar gibi yazılımlar ve diğer donanım parçaları bulunuyor.
• "ATI Eyefinity Onaylı" ürünleri incelemek için www.amd.com/eyefinity adresini ziyaret edebilirsiniz. AMD, sonraki günlerde test edilip onaylanacak ürünleri de bu siteye ekleyecek.

AMD ve Samsung açıklamaları

AMD ve Samsung açıklamaları
Çok ekran, yeni ince çerçeveler ile birleşecek, bu görseldeki gibi kalın çerçeveler Samsung ile tarih olacak

"ATI Eyefinity çoğul ekran teknolojisi, PC dünyasını çok etkileyerek donanım sağlayıcıları ve yazılım geliştiricilerin yeni ATI Radeon ekran kartlarımızdan tam olarak yararlanmayı hedeflemesine yol açtı," diyen AMD Ürün Grubu Genel Müdürü Rick Bergman, şöyle devam etti: "Samsung, ATI Eyefinity deneyiminin daha da iyi olması için ekran teknolojisinin sınırlarını zorlayan çok değerli bir sektör lideri. Bugün CES'te yaptığımız gösterim, dizüstü bilgisayarlara taşınan ATI Eyefinity teknolojisi ve tüketicilerin daha bilgili tercihler yapmasını mümkün kılacak yeni ATI Eyefinity onay programıyla birlikte, bu yenilikçi teknolojinin ardındaki muazzam gücü ortaya koyuyor."

"Samsung, monitör teknolojilerinin açık ara lideri olmaktan gurur duymaktadır ve bugün en panoramik bilgisayar deneyimi için yeni ince çerçeveli ekranlarımızın lider teknolojisi ile AMD'nin ATI Eyefinity teknolojisinin bileşiminden iyisi yok," diyen Samsung Bilişim Teknolojileri Birimi Başkan Yardımcısı Doug Albregts, şöyle devam etti: "Yeni MD230 ekranlar, ev kullanımına yönelik veya profesyonel bir ATI Eyefinity uygulamasını mükemmel tamamlayarak benzersiz bir HD görüntü deneyimi sağlıyor."

Basın bülteninden derlenmiştir

Okuyucu Yorumları