AMD'nin 12 çekirdekli işlemcileri siparişte

AMD resmi açıklama yapmadı ama 12 çekirdekli işlemciler ve gerçek fiyatları internette ortaya çıktı.

12 çekirdeğin gerçek bedeli!

AMD'nin 12 çekirdekli yeni Opteron'larının eBay üzerinden satışa çıkartıldığını ve inanımaz fiyatlarını buradaki haberimizde sizlerle paylaşmıştık. Ama bu kez ortaya çıkan detaylar daha resmi bir yerden; bir AMD bayisinden. Ve iyi haber: İşlemciler daha önce karşılaştığımız fiyatlardan daha düşük fiyat etiketleri ile satılacak.

İnternette ABD'li bir bayi, AMD'den henüz resmi bir açıklama gelmemiş olmasına rağmen, yeni 12 çekirdekli Opteron işlemcilerinin ön siparişlerini almaya başladı. Bu yeni işlemcilerin kod adı ise Magny-Cours.

Bayi 1.7GHz ve 2.4GHz hızları arasında çalışan Opteron X12 G100 serilerin siparişlerini alıyor. İşlemciler, önbelliği 16MB veya 18 MB, güç çekimi ise 65 watt ve 105 watt arasında olacak 12 çekirdekten oluşuyor.

Hızı, önbelleği ve akım gücüne göre fiyatlar 293 dolar ile 1.491 dolar arasında değişiyor. En pahalı işlemci olan Opteron X12 6176 SE , 2.3GHz hızda, 18MB önbellek ve 105 watt güç ile çalışıyor.

Intel'in Nehalem'ine misilleme mi?

Intel'in Nehalem'ine misilleme mi?

AMD işlemciler ve fiyatları ile ilgili henüz resmi bir açıklamada bulunmadı. AMD Magny-Cours işlemcilerini, sunucu üreticilerine bu hafta başı göndermeye başlamıştı.

Ayrıca bu ay başında AMD, 48 çekirdeğin bir sunucuda nasıl kullanılacağını en iyi tarif eden makale, görüntü ya da blogu hazırlayan kimseye 8.189$ değerinde ödül vereceğini açıklamıştı.

İşlemciye daha fazla çekirdek koymak, sunucuların en iyi performansı sergilemelerine destek olabilir. Ayrıca veri merkezlerinin daha az sunucu çalıştırarak enerji tasarrufu etmesine de yardımcı olacağı düşünülüyor.

AMD'nin programına göre Magny-Cour işlemcileri; Intel'in, 8 çekirdekli işlemcileri Nehalem EX'i duyurmasıyla piyasaya sürecek. Bunun da 30 Mart gibi olması bekleniyor. Intel, Nehalem-EX'in şu ana kadar yaptıkları en hızlı işlemci olduğunu açıklamıştı.

Okuyucu Yorumları