AMD'den Intel'e "ufak çalım"

Intel ve AMD arasındaki bitmek tükenmek bilmeyen rekabette son çalım AMD'den geldi...

AMD'den Intel'e "ufak çalım"

Dünya genelinde işlemci sevkiyatı bu yılın üçüncü çeyreğinde artışını sürdürürken, Advanced Micro Devices(AMD), üretim problemleri yaşamasına rağmen Intel'den pazar payı kapmayı başardı.

Salı günü Mercury Research tarafından yayınlanan araştırmanın sonuçlarına göre geçen senenin üçüncü çeyreğine nazaran bu yılın aynı döneminde işlemci sevkiyatı yüzde 5 oranında artış gösterdi.

Intel pazarın yüzde 80.6'sını elinde bulundururken, bu yılın üçüncü çeyreğinde pazar payında meydana gelen kayıpla bu rakam yüzde 80.3 oldu. AMD ise yüzde 18.3'ten pazar payını 18.8'e çıkarmayı başardı. Bu küçük farklar, aslında AMD için oldukça iyi veriler olarak kabul ediliyor...

Araştırma şirketinin araştırması laptop, masaüstü sistemler ve sunucularda bulunan tüm x86 sistemleri kapsıyor. Şirket, mikroişlemci sevkiyatıyla ilgili tüm rakamları kamuoyuyla paylaşmadı.

Sevkiyat rakamları dışında işlemci birim fiyatlarına da değinen şirket, ortalama bir PC işlemcisinin 107 dolarlık fiyat etiketine sahip olduğunu kaydederken, bu rakamın son 5 yılın en yüksek fiyat etiketi olduğuna dikkat çekildi.

Okuyucu Yorumları