AMD'deki ani ayrılık şok etti!

AMD'de yaşanan deprem, "tam işler iyi giderken bu da nereden çıktı" dedirtecek kadar büyük oldu!

AMD'den şok eden bir haber!

AMD'nin CEO'su Dirk Meyer istifa dilekçesini Pazartesi günü verdi. AMD heyet başkanı Bruce Claflin açıklamasında şunları söyledi; "Dirk zor zamanlarda CEO oldu. Başarılı bir şekilde AMD'yi dengeledi ve aynı zamanda Küresel Yatırımlar, Intel'le başarılı rekabet ve Füzyon dönemi gibi piyasada başarılı stratejik hareketler gerçekleştirdi."

Daha sonra ise Claflin, Meyer'in eksik yönlerine geldi; "Heyet, bu zaman içinde hissedar sayımızı arttırma fırsatını yakaladığını düşünüyor. Bu da bizim daha çok büyümemizi ve piyasada lider olup büyük ölçüde finansal getiriler almamızı sağlar. Bu zamanda bir liderlik değişimi firmanın bu hedeflerine ulaşmasını sağlayacaktır."

Şirketin finansal müdürü Thomas Seifert'i şimdilik CEO koltuğuna getiren heyet , Meyer'in koltuğunu kalıcı olarak dolduracak adayları araştırıyor. AMD, yatırımcıları endişeye sokmamak için 2010'un son çeyreğindeki gelirini 1.65 milyar dolar olarak açıklasa da, Pazartesi günü borsa açılışında yüzde 4'lük artış yapan AMD hisseleri bu açıklamanın ardından normal değerine geri döndü.

Okuyucu Yorumları