AMD-ATI: HD kalitesinin 12 katı çözünürlük!

AMD, ATI Radeon yeni ekran kartıyla DirectX® 11 oyunlarını HD çözünürlüğün 12 katına taşıyor!

AMD-ATI: HD kalite x12 farkı!

AMD, yeni yaptığı bir açıklamayla ATI Radeon™ HD 5870 Eyefinity 6 Edition ekran kartını tanıttı.

2GB GDDR5 bellek içeren ATI Radeon HD 5870 Eyefinity 6, günümüzün oyunlarında saniyede 1 milyar pikselden fazlasını çizmeyi başaran tek ekran kartı olarak daha önce görülmemiş boyut ve çözünürlükte bilgisayar oyunlarını mümkün kılıyor. Oyun tutkunları artık görüntüyü altı monitöre kesintisiz şekilde yayarak 1080p HD'den 12 kata kadar yüksek çözünürlüğün tadını çıkarabiliyor.

"ATI Radeon HD 5870 Eyefinity 6 Edition ekran kartı, kişisel bilgisayarlarda yeni bir çığır açıyor," diyen AMD Grafik Birimi Genel Müdürü Matt Skynner, şöyle devam etti: "ATI Radeon HD 5870 Eyefinity 6 Edition ile PC kullanıcıları, tek bir kartla mükemmel bir panoramik deneyim elde edebiliyor. ATI Eyefinity teknolojisinin yenilikçiliğini geniş ekosistem desteğiyle birleştiren AMD, bilgisayarda görsel deneyimde bir devrim başlatıyor."

Tek ekran kartı 6 monitör

Tek ekran kartı 6 monitör

Bilgisayar tutkunları bundan önce altı monitörü aynı anda ve 1080p ve ötesinde çözünürlükte çalıştırmak için iki, hatta üç ekran kartına ihtiyaç duymaktaydı.

ATI Radeon HD 5870 Eyefinity 6 Edition ise bu imkanı tek bir kartla sağlayarak, altı monitörlü bir sisteme sahip olmanın mali-yetini düşürürken oyun tutkunlarının ve işi gereği çoğul monitörle çalışanların çeşitli monitör kurulumlarını gerçekleştirmesini kolaylaştırıyor.

Kullanıcılar aynı zamanda ATI Eyefinity teknolojisi çevresinde gelişen ve oyun üreticilerinin ge-nel desteğini de içeren geniş bir ekosistemden yararlanabiliyor. Son ATI Catalyst™ sürücüsün-de yapılan güncellemeler, sürekli yeni özellikler katarak ATI Eyefinity deneyimini geliştirirken ortak programları sayesinde kullanıcılar, bilgisayarlarına alacakları parçaların ATI Eyefinity onaylı olup olmadığını belirleyebiliyor.

İşte özellikleri

İşte özellikleri

Yeni ATI Radeon HD 5870 Eyefinity 6 Edition ekran kartının bazı özellikleri:
• 2GB GDDR5 bellek, üç ve altı monitörlü sistemlerde en yeni DirectX® 11 oyunlarında yüksek ayarlarda mükemmel görüntü hızı sağlıyor.
• Kutudan çıkan beş adaptörle tüm ekranlara uyumluluk: İki mini DisplayPort-DisplayPort adaptörü, iki pasif mini DisplayPort-DVI dongle ve bir pasif mini DisplayPort-HDMI dongle.
• 3x2 monitör kurulumu için destek ve yakında çıkacak ATI Catalyst™ yazılım güncelle-meleriyle diğer kurulumların da desteklenmesi imkanı.
• ATI Eyefinity çoğul ekran teknolojisini DiRT™ 2 ve Battlefield Bad Company 2 gibi en yeni DirectX® 11 oyunlarında kullanan Bioware, Codemasters, EA ve Turbine gibi yazı-lım geliştiricilerinin desteği
ATI Catalyst™ sürücülerinin 10.2 sürümüyle, ATI CrossFireX™ çoğul GPU teknolojisini ATI Eyefinity çoğul ekran özelliğiyle kullanma desteği sayesinde yüksek çözünürlüklü ATI Eyefinity monitör grupları çalıştırılırken daha fazla oyun performansı
• ATI Catalyst™ 10.3 sürümünde yapılan ATI Eyefinity güncellemeleriyle, ekran görüntü-sünde monitör çerçeveleri için pay bırakılarak daha kesintisiz bir görüntü yüzeyinin elde edilmesi sağlanıyor.

Basın bülteninden derlenmiştir

Okuyucu Yorumları