Amatör fotoğrafçı, Çin'in gizli uzay uçağını fena yakaladı

Gökyüzü ve uzay fotoğraflarıyla tanınan bir fotoğrafçı, Çin'in çok gizli şekilde geliştirdiği uzay uçağını gezegenimizin yörüngesinde uçarken fotoğraflamayı başardı.

Amatör fotoğrafçı, Çin'in gizli uzay uçağını fena yakaladı

Amatör bir uzay fotoğrafçısı akla hayale gelmeyecek bir işi başardı: Felix Schöfbänker Çin'in büyük bir gizlilik içinde geliştirdiği uzay uçağının fotoğrafını çekti. Bu uzay uçağı veya "uzay mekiği", ABD'nin bir zamanlar kullandığı uzay mekiklerine çok benziyor.

Schöfbänker bu fotoğrafı 14 inçlik bir teleskop düzeneği ve görüntü işleme yazılımı kullanarak yakaladı. Uzay mekiği son görevine 2023 yılının sonunda başladı ve kimse ne yaptığını ya da Dünya'nın yörüngesinde ne kadar süre kalacağını bilmiyor.

Schöfbänker medyaya verdiği demeçte, yakaladığı görüntünün Shenlong uzay mekiğinin diğer görüntülerinde olmayan bir şeyi de gösterdiğini söyledi; aracın bir ucunda iki çıkıntı var. Schöfbänker, Çin uzay uçağının fotoğrafında görülen çıkıntıların gerçekte ne olduğundan tam olarak emin olmadığını söylese de, bunların güneş panelleri olması mümkün görünüyor.

ABD - Çin yarışı uzayda devam ediyor

ABD, çok pahalı ve çok riskli olduğu için uzay mekiği programını sonlandırmıştı ancak uzay mekiğine benzeyen insansız askeri uzay gemilerini dünya yörüngesinde uçurduğu biliniyor. Çin'in de benzer şekilde insansız bir uzay gemisine sahip olduğu ve yörüngede göreve gönderdiği düşünülüyor. Ancak çok gizli geliştirilen bu proje hakkında detaylı bilgi yok.