Belki bilmiyordunuz ama kuyrukluyıldız veya asteroitler, yılda yaklaşık bir kez Jüpiter'e isabet ediyorlar. Sıkça yaşanan bu olayı her defasında gözlemlemek mümkün olmuyor; dahası bilim adamları yaşananları ancak bir yere kadar görebiliyorlar. Ancak astronomi teknolojisinin giderek daha erişilebilir hale gelmesi, bu çarpışmalardan birinin kaydedilmesine olanak tanıdı.
Avusturya ve İrlanda'dan amatör astronomlar, 17 Mart'ta Jüpiter'e bir cismin çarptığı anı kaydetmeyi başardılar. Çarpışma videoda çok kısa göründüğünden dikkatle bakmanız gerekiyor. Nesnenin boyutu muhtemelen 300 metreyi geçmiyor ancak Jüpiter'in yüksek yer çekimi, çarpışmayı hızlandırıyor ve Dünya'dan bile görülmesini sağlıyor.
Gezegende yaşananları detaylı biçimde açıklamak için bilim adamlarının daha fazla veriye ihtiyacı olacak. Ancak düşük maliyetli teleskoplar ve internette paylaşma gerçeği, bilim adamlarının yıllardır aradığı şey olabilir. Gökyüzünü çok sayıda kişinin izleyip kaydediyor ve gördüklerini paylaşıyor olması, az rastlanan olayların yakalanma olasılığını önemli ölçüde artırıyor.