Takip linki: Alper Gezeravcı'nın uzaya çıktığı Dragon kapsülü şimdi nerede?

Türkiye'nin ilk astronotu ünvanını alan Alper Gezeravcı'nın uzay yolculuğu sürüyor... SpaceX, Gezeravcı'nın da içinde olduğu Dragon kapsülünün takibi için link paylaştı. SpaceX bu sayfada yer alan videoyla ise Dragon kapsülünün uzay istasyonuna uçuş profilini anlatıyor.

  • Türkiye'nin ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı'nın da içinde yer aldığı SpaceX'e ait uzay aracı gece Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi'nden başarıyla fırlatıldı.
  • Fırlatmayı sağlayan Falcon 9 roketi, görevini tamamladıktan sonra başarıyla Dünya'ya iniş yaptı.
  • -Alper Gezeravcı ve beraberindekileri taşıyan 8.1 metrelik Dragon kapsülü şimdi Uluslararası Uzay İstasyonu ISS'e yolculuk yapıyor.
  • Dragon kapsülünün ABD yerel saatiyle Cumartesi sabahı 05.15 (TSİ 13.15) civarında Uluslararası Uzay İstasyonu'na varması bekleniyor. Buna göre uzay yolcularının ISS'e ulaşmaları yaklaşık 36 saat sürecek.

DRAGON KAPSÜLÜ TAKİP LİNKİ

SpaceX firması, Ax-3 misyonunun uzay yolculuğunun "https://www.spacex.com/follow-dragon" linkinden takip edilebileceği duyurdu.

Dragon kapsülünün uzay istasyonuna uçuş profilini de hemen aşağıda görebilirsiniz. Ax-3 misyonunun Türkiye saati ile Cumartesi günü öğle saatlerinde Uluslararası Uzay İstasyonu ISS'e varması hedefleniyor.