Alien:Romulus'un başrol oyuncusu, korkmak için izlediği 3 filmi sıraladı

Cailee Spaeny, Yaratık (Alien) serisinin yeni filmi Alien: Romulus'ta başrol oynuyor ve dehşet hissini artırmak için klasik korku filmlerinden ilham aldığını belirtiyor ve "Filmi çekerken eve geldiğim anda sürekli bir bilimkurgu veya korku filmi oynuyordu" diyor. İşte kormak için izlediği 3 film...

Alien:Romulus'un başrolü, korkmak için izlediği 3 filmi sıraladı

Cailee Spaeny, Yaratık (Alien) serisinin yeni filminde başrol oynuyor. 26 yaşındaki aktris, başrol performansında korku hissini yaratmak için klasik korku filmlerinden ve bilim kurgudan ilham aldığını söyledi.

Sofia Coppola imzalı Priscilla filmi oyuncusu Spaeny, SFX dergisine verdiği röportajda, Alien: Romulus'un çekimlerinde dehşet hissini yaşatmak için elinden geleni yapsa da sık sık korku filmleri izleyerek "takviye aldığını" söyledi. Spaeny şöyle konuştu:

"Eve Döner Dönmez Korku Filmi İzliyordum"

"Fikirleriniz tükeniyor. 'Bugün yine ilginç bir şekilde nasıl dehşete düşeceğim'. Üç tane yüz ifadem var ve hepsini yaklaşık 100 kez gördünüz. Dürüst olmak gerekirse, aylarca böyle bir film çektiğinizde ve bu kadar çok korku sahnesinde oynadığınızda dehşete düşmenin yolları tükeniyor. Filmi çektiğim süre boyunca, eve döner dönmez arka planda bir bilimkurgu ya da bir korku filmi oynuyordu. Genellikle de korku."

SIRALADIĞI 3 FİLM

Spaeny'nin izlediği filmler arasında Ridley Scott'ın 1979 tarihli ilk Yaratık'ına ilham veren klasik Teksas Katliamı (The Texas Chain Saw Massacre), 2024'te 25. yıldönümünü kutlayan Blair Cadısı (The Blair Witch Project) ve Kathryn Bigelow'un 1987 yapımı filmi Karanlık Bastığında (Near Dark) yer alıyor.

Alien: Romulus Konusu

Alien: Romulus, 1979 yapımı Yaratık'ta anlatılan olaylardan 20 yıl sonrasında geçiyor ve bir grup genç uzay sömürgecisinin, terkedilmiş bir uzay istasyonunun derinliklerinde dünyanın en korkutucu yaşam formuyla karşılaşmasını konu alıyor. Film, 2023 yılı ortalarında Budapeşte'de çekildi.

Fede Álvarez'in yönettiği filmde Cailee Spaeny'ye, Isabela Merced, David Jonsson, Archie Renaux, Spike Fearn ve Aileen Wu'nun yer aldığı genç bir oyuncu kadrosu eşlik ediyor. Alien: Romulus, 16 Ağustos'ta gösterime girecek.