Alaska açıklarında, 3.1 kilometre derinde bulunan "altın yumurtanın" sırrı çözülemiyor

Alaska açıklarında, 3.1 kilometre derindeki okyanus tabanında araştırma yapan bir grup, buldukları gizemli" sarı yumurta" karşısında şaşkına döndü.

3.1 kilometre derinde bulunan "altın yumurtanın" sırrı çözülemiyor

Alaska kıyılarındaki derin okyanusu araştıran araştırmacılar, uzaktan kumandalı bir aracı (ROV) kullanırken şaşırtıcı bir şeyle karşılaştılar; deniz tabanında gizemli bir altın küre buldular ve kimse bunun ne olduğundan emin değildi.

Yüzeyin binlerce metre altına yapılan yolculuklar, ürpertici sarı tuğlalı yollardan tuhaf Mariana Çukuru hayvanlarına kadar her türlü tuhaf keşfi ortaya çıkarmıştır. Ay'ın yüzeyi hakkında derin denizler hakkında bildiğimizden daha fazla şey bildiğimiz söylenir ve bilim insanları gizemli altın yumurtalar bulduğunda, bu fikir bir kez daha kanıtlanmış oldu.

Parlak madde 3,1 kilometre derinlikte kayalık bir yüzeye demirlemiş halde bulundu. En ilginç olanı, gizemli nesnenin içinde bir delik olması ve bir araştırmacının canlı yayın sırasında "Bir şey içeri girmeye çalıştı... ya da dışarı çıkmaya" demesi.

Çalışma kapsamında ortaya atılan teoriler bunun parlak bir yumurta kabuğu ya da bir tür sünger kalıntısı olabileceği yönünde, ancak henüz kesin bir cevap yok. Gizemli küreyi tanımlamak için daha yakından inceleme yapılması gerekecek.

Keşfi yapan Seascape Alaska 5, 23 Ağustos'ta Alaska'dan Seward'a kadar uzanan sularda ilerlemeye başladı. Keşif ekibi 200 metrenin altındaki deniz habitatlarına odaklanıyor, 6.000 metreye kadar derinlere iniyor ve ilerledikçe çevreyi haritalandırıyor.