Alan Wake 2'nin yıldızı parlamaya devam ediyor

Alan Wake 2, ulaştığı satış rakamları ile adından bahsettirmeye devam ediyor. Şimdi sırada iki yeni genişleme paketi var.

Alan Wake 2'nin yıldızı parlamaya devam ediyor

Remedy Entertainment, Alan Wake’in çıkışından 13 yıl sonra, lanetli korku yazarının hikayesini devam ettirmek için uzun zamandır planladığı devam oyununu bir süre önce yayınladı. İki oyun arasında kayda değer bir ara olmasına rağmen Alan Wake 2, stüdyo için büyük bir başarı olarak tarihe geçmiş durumda.

Remedy, oyunun şimdiye kadarki en hızlı satan oyunu olduğunu ve PC (Epic Games Store), Xbox Series X|S ve PlayStation 5'te 1,3 milyon kopyaya ulaştığını duyurdu. Açıklamada “Harika bir oyun mükemmel uzun vadeli satışlar yaratabilir ve bunun Alan Wake 2 için de geçerli olmasını bekliyoruz” deniliyor.

Remedy CEO’su Tero Virtala, “Alan Wake 2’nin satışlarının başarısından mutluyuz” dedi ve devam etti: “Fiyat noktası da yüksek seviyede kaldı ve oyun, geliştirme ve pazarlama giderlerinin önemli bir kısmını şimdiden karşıladı. Mevcut hayranlara hizmet etmek, yeni oyuncuları çekmek ve oyunun iyi satışlara devam etmesini beklemek için oyunu geliştirmeye devam edeceğiz.”

Remedy, şimdiden Alan Wake 2 için iki hikaye genişletmesi üzerinde çalıştığını duyurdu ve temel oyun düzenli güncellemeler almaya devam ediyor. Bu genişletmeler 2024 yılı içinde yayımlanacak.

Stüdyonun ayrıca doğaüstü oyunlardan oluşan toplu evrenini genişletme çalışmalarında başka oyun projeleri daha bulunuyor. Bu çalışmaların arasında ortak bir yan ürün olan Project Condor ve Control’ün devamı da yer alıyor. Max Payne ve devamı olan Max Payne 2: The Fall of Max Payne, Remedy kapsamında yenilenecek ve Rockstar, bu projenin yayıncılığını üstleniyor.

Stüdyonun yaklaşan projelerinden biri olan Vanguard ise, yeni duyurularda yer almadı. Yayıncılığı Tencent tarafından üstlenilen oyun, kısa bir süre önce şirket içi bir yeniden başlatma sürecinden geçti. Başlangıçta oynaması ücretsiz bir canlı hizmet deneyimi olması planlanıyordu, ancak büyük bir değişikliğin ardından oyuncuların birbirlerine yardım etmesine odaklanan ücretli bir oyuna dönüştü.