Alan Adı Uzantılı Mail Adresi Nasıl Alınır?

Alan adı uzantılı mail adresi nasıl alınır, nelere dikkat etmek gerekir? İşte Alan adı uzantılı mail adresi alırken dikkat etmeniz gerekenler...

Alan Adı Uzantılı Mail Adresi Nasıl Alınır?

E-posta, modern iletişimin önemli bir parçasıdır. Bu yüzden kişisel veya profesyonel kullanım için ortalama bir kişi her gün birden fazla e-posta gönderip alır.

Özellikle iş hayatında e-posta iletişiminden yararlanıyorsanız, sizi veya markanızı yeterince yansıtırken zamana direnebilecek ve e-posta sağlayıcınız kapansa bile bir daha asla değiştirmek zorunda kalmayacağınız bir e-posta adresine ihtiyacınız olacaktır. Alan adı uzantılı mail adresinin devreye girdiği yer burasıdır.

Peki alan adı uzantılı mail nedir?

Alan Adı Uzantılı Mail Nedir?

Alan adı uzantılı bir mail adresi, bir e-posta adresinin “@” simgesinden sonra gelen kısmıdır. Örneğin Gmail kullanıyorsanız, e-posta adresinizin alan adı gmail.com'dur. Muhtemelen görmüş olduğunuz diğer yaygın alan adı uzantılı mail’ler yahoo.com, hotmail.com ve outlook.com'dur.

Özelleştirilmiş Alan Adı Uzantılı Mail Nedir?

Özelleştirilmiş bir alan adı uzantılı mail size veya işletmenize özeldir. @gmail.com ile biten bir e-posta yerine, özel bir alan adı uzantısına sahip e-posta adresi @alanadınız ile biter.

Bu noktada markanızı veya kişiliğinizi yansıtan bir e-posta alan adı seçmeniz gerekir.

İşletmeler Neden Alan Adı Uzantılı Mail Kullanır?

Yerleşik bir işletmeye e-posta gönderirseniz, onlarla iletişim kurmak için kullandığınız e-posta adresinin @hotmail.com ile bitmeme olasılığı yüksektir.

Büyük olasılıkla, o işletmenin şirket adıyla ilişkili özel bir alan adı uzantılı mail adresi olacaktır.

İşletmeler, güvenilirlik oluşturmak ve profesyonelliği yansıtmak için bu özel alan adlarını kullanır. Elbette, işletmeniz için bir gmail.com e-posta adresi kullanabilirsiniz, ancak bu, marka bilinci oluşturma için kaçırılmış bir fırsat olur.

İşletmeler için, alan adı uzantılı bir mail kullanmanın diğer avantajları aşağıdakileri içerir:

  • Rakiplerinizden sıyrılmak
  • Marka bilinirliğini artırma
  • Müşterilerin spam filtrelerinden uzak durmak
  • Tüm şirket e-posta’larını standartlaştırma
  • Çalışan e-posta hesapları üzerinde daha fazla kontrol

Alan adı uzantılı mail adresi, ücretsiz bir e-posta adresinden çok daha güçlüdür. Bu yüzden pek çok işletmenin alan adı uzantılı mail adresi kullanması şaşırtıcı değildir.

Alan Adı Uzantılı Mail Adresi Alma

Benzersiz bir alan adı uzantılı e-posta adresi almak için ihtiyaç duyacağınız dört adım vardır. Bunlar aşağıdaki şekildedir:

1) Alan Adı Nasıl Kaydedilir?

Alan Adı Sağlayıcısı Seçme

Alan adı uzantılı bir e-posta adresi satın almak için öncelikle bir alan adı sağlayıcısı seçmeniz gerekir. Alan adı seçerken dikkat etmeniz kriterlerden bazıları aşağıdaki şekildedir:

  • Beklenmeyen yenileme maliyetleri: Birçok kayıt kuruluşu, alan adınızın ilk kaydı için çok düşük maliyetlere kayıt sağlar, ancak daha sonra yenileme maliyetini çok daha yüksek belirler. Bu yüzden alan adı sağlayıcınızı seçmeden önce yenileme ücretlerini kontrol ettiğinizden emin olun.
  • Profesyonel müşteri desteği: Alan adınızı ve e-posta adresinizi ayarlamanıza ve sorunları gidermenize yardımcı olacak profesyonel bir müşteri desteği arayın.
  • WHOIS Gizliliği: Bu gizlilik koruması, spam gönderenlerin ve bilgisayar korsanlarının bulması için iletişim bilgilerinizi çevrimiçi veri tabanlarından gizli tutar. Eğer gizlilik sizin için önemliyse, WHOIS gizliliği sunan bir kayıt kuruluşu bulmanız gerekir.
  • Tam kontrol: Alan adınızı yalnızca kendi hizmetleriyle kullanmanıza izin veren veya başka bir e-posta barındırma hizmetiyle kurulum yapmayı zorlaştıran kayıt şirketlerinden kaçının.

Alan Adı Bulma

Ne tür bir alan adı aradığınıza dair bir fikriniz varsa, alan adı aramaya başlayabilirsiniz. Aradığınız ilk alan adları zaten daha önce kaydedildiyse, hoşunuza giden ve uygun olan bir şey bulana kadar birçok arama yapmanız gerekebilir.

Beğendiğiniz alan adını bulmakta zorlanıyorsanız, aşağıdaki ipuçlarından yararlanabilirsiniz:

  • Alan adınızda birden fazla kelime kullanıyorsanız, kısa çizgi ekleyin.
  • Adınızın, soyadınızın, baş harflerinizin veya markanızın tüm farklı biçimlerini ve varyasyonlarını denediğinizden emin olun.
  • E-postanızı daha da özelleştirmek ve rekabette öne çıkmak için .COM yerine .ORG, .XYZ, .CO veya mevcut diğer 400'den fazla seçenekten herhangi birini deneyin.

Alan Adının Kaydı

Alan adınıza karar verdikten ve daha önce kayıt edilmediğinden emin olduktan sonra sepetinize ekleyin, bir kayıt dönemi seçin (genellikle 1-10 yıl arasında), iletişim ve fatura bilgilerinizi girin ve ödeme işleminize devam edin. Ödeme işleminden sonra kayıt işleminiz gerçekleşecektir. Fakat alan adınızı kaydettirdikten sonra bu alan adının sonsuza kadar sizin olmayacağını bilin. Ödeme süresi dolunca, aynı domaine sahip olmak için alan adınızı yenilemeniz gerekir. Bunu yapmazsanız, artık alan adının sahibi siz olmazsınız ve başka biri alan adınızı sizin yerinize kaydedebilir. Bu noktada alan adınızı yenilemeyi unutmadığınızdan emin olmak için hesap ayarlarınızda otomatik yenilemeyi etkinleştirebilirsiniz.

2) Bir E-posta Servis Sağlayıcısı İçin Nasıl Kaydolunur?

Alan adı sağlayıcınızın e-posta barındırma hizmetleri de sunması muhtemeldir, ancak alan adınızı başka bir e-posta servis sağlayıcısına bağlama seçeneğiniz de vardır. Bu noktada seçtiğiniz e-posta servis sağlayıcısının adil bir fiyatlandırmaya, güçlü güvenlik özelliklerine, profesyonel müşteri hizmetlerine ve premium özelliklere sahip olduğundan emin olmanız gerekir.

3) Alan Adı ile Mail Nasıl Oluşturulur?

İster kendiniz için daha profesyonel bir e-posta adresi, ister 10.000 çalışanınız için e-posta adresleri alacak olun, alan adınızla istediğiniz kadar e-posta adı oluşturabilirsiniz.

E-posta adları genellikle bir kişinin adı (ör. [email protected]) veya bir departmandır (ör. [email protected]), bu nedenle e-posta’yı nasıl kullanmayı planladığınızı ve işletmeniz için hangi e-posta adreslerine ihtiyacınız olduğunu düşünmeniz gerekir.

Uzman Posta ile Şirketiniz için Alan Adı Uzantılı Mail Adresi Oluşturun

Günümüzde, işletmeler marka bilincini artırmak için çeşitli dijital pazarlama stratejileri kullanıyor. Bu stratejilerin bir parçası, özelleştirilmiş alan adı uzantılı mail adresleri kullanmaktır. Örneğin, @alanadi.com uzantılı bir e-posta adresi, müşterilerinizin ve iş ortaklarınızın markanız hakkında daha fazla güven duymasına yardımcı olabilir. Ayrıca, standart bir gmail.com veya hotmail.com e-posta adresinden daha profesyonel bir imaj çizer.

Alan adı uzantılı mail adresi almak için, öncelikle bir alan adı sağlayıcısı seçmeniz gerekiyor. Alan adı seçerken, beklemediğiniz yenileme maliyetleri ve profesyonel müşteri desteği gibi faktörlere dikkat etmelisiniz. Ardından, seçtiğiniz alan adı sağlayıcısı aracılığıyla, tercih ettiğiniz alan adı uzantısı ile bir e-posta adresi alabilirsiniz.

Uzman Posta, müşterilerine özelleştirilmiş alan adı uzantılı e-posta adresleri sunar. Müşteriler, şirketlerinin alan adını kullanarak özelleştirilmiş bir e-posta adresi oluşturabilirler. Bu hizmet, güçlü anti-spam filtreleri ve yüksek güvenlik önlemleri ile birlikte gelir.

Ayrıca, Uzman Posta müşterilerine özelleştirilmiş e-posta adresleri oluşturmanın yanı sıra, müşteri desteği sağlar ve herhangi bir sorunla karşılaşıldığında yardımcı olur. Bu, şirketlerin hızlı bir şekilde yanıt vererek ve sorunları çözerek işlerini etkin bir şekilde yürütmelerine yardımcı olur.

BU BİR REKLAMDIR.

Sponsorlu İçerik