Akıllı telefonlara yasak geldi, sadece tuşlu telefon kullanabilecekler

İngiltere'de ünlü bir yatılı okul, öğrencilerin akıllı telefon kullanmasını yasakladı. Öğrenciler sadece telefon araması yapabilen ve SMS atabilen eski nesil tuşlu telefonlar kullanabilecekler.

Akıllı telefonlara yasak geldi, sadece tuşlu telefon kullanabilecekler

Öğrencilerin TikTok'tan (ve sosyal medyadan) başını kaldıramaması, ebeveynler kadar, eğitimcileri de çileden çıkarmaya başladı.

İngiltere'de bir yatılı okul, öğrencilerin bundan sonra okul sınırları içinde akıllı telefon kullanmasını yasakladı. Eylül ayında başlayacak yeni dönemle birlikte tüm öğrencilerin, yatılı olsalar bile, sadece eski nesil tuşlu telefonlarını okula getirmelerine izin var.

Prens William ve Harry, Ian Fleming ve Tom Hiddleston gibi ünlü mezunlara sahip tarihi ile seçkin İngiliz yatılı okulu Eton College, Eylül ayından itibaren birinci sınıf öğrencileri için yeni bir cep telefonu politikası uygulamaya başlıyor. CBS News'e göre, bu öğrenciler akıllı telefonlarını evde bırakmak zorundalar. Ancak SIM kartlarını okula getirebilirler ama o kartları sadece eski nesil, internet bağlantısı olmayan tuşlu telefonlarda kullanabilecekler.

İngiliz yatılı okulunun politikası, müdürlerin okul günü boyunca öğrencilere akıllı telefon yasağı getirmesine izin veren İngiltere hükümetinin yönergelerine dayanıyor.

Şimdi TikTok kullanıp yatakhanede dans edemeyecekler mi?

Evet edemeyecekler, çünkü, okul yöneticileri yasak konusunda çok ciddiler. Sadece ders saatlerinde değil, okulda bulundukları tüm süre boyunca akıllı telefon yasağına uymak zorundalar.

Akıllı telefon yasakları ve yönergeleri Amerikan okul bölgelerine de sızmaya başladı. Govspend'in verilerine göre, 41 eyalette en az bir okul bölgesi, öğrencilerin okula giderken akıllı telefonlarını manyetik olarak kapatılmış Yondr poşetlerine koymalarını gerektiren bir kuralı hayata geçirdi.

Los Angeles Birleşik Okul Bölgesi, Haziran ayında öğrenciler için bölge çapında bir telefon yasağını kabul etti ve bu da Kaliforniya Valisi Gavin Newsom'un eyalet düzeyinde benzer bir yasa çağrısında bulunmasına neden oldu.

Bu arada New York'ta, şehrin devlet okulları rektörü David Banks önümüzdeki haftalarda bir telefon yasağı getirmeyi planladığını söyledi. New York Valisi Kathy Hochul, öğrencilerin sadece internet erişimi olmayan telefonlar taşımasına izin verecek iki yeni yasa tasarısını geçirmek için eyalet yasama organıyla birlikte çalıştığını duyurdu.

Florida'daki okullarda da eyalet çapında bir akıllı telefon yasağı var ve bu yasak aynı zamanda okulların öğrencilerin Wifi ağları üzerinden sosyal medyaya erişimini engellemesini gerektiriyor.

Ne diyelim, darısı bizim okullarımızın da başına...