Project DualPlay: İçinde oyun kumandası saklayan sıra dışı laptop tanıtıldı

Acer, oyun severler için yeni bir konsept dizüstü bilgisayar tanıttı. Bilgisayarın içine yerleştirilmiş oyun kumandası, istendiğinde çıkarak oyun oynamayı kolaylaştırıyor.

Project DualPlay: İçinde oyun kumandası saklayan sıra dışı laptop tanıtıldı

PC oyunculuğunda fare ve klavye ile oyun oynandığı altın çağlar çoktan geride kaldı ve konsol oyunlarıyla büyüyen yeni nesil, PC üzerinde de oyun oynamak istediğinde, oyun kontrol cihazlarına ihtiyaç duyuyorlar.

Acer da bu yeni talebi tespit etmiş olacak ki, yeni konsept oyun bilgisayarı DualPlay'in içine bir oyun kontrolörü yerleştirmiş.

Acer'ın bugün IFA'da duyurduğu yeni dizüstü bilgisayarlar arasında en çok dikkat çeken model de bu oldu. Project DualPlay Acer'ın oyunculara hareket halindeyken oyun oynamak için daha fazla seçenek sunmak için geliştirdiği bir model.

Project DualPlay için Acer, Predator oyun dizüstü bilgisayarını almış ve özel oyun kumandasını yüzü aşağı bakacak şekilde klavyenin alt kısmına yerleştirmiş. Kullanıcılar oyun oynamak istediklerinde bu modülü dışarı çıkararak bir oyun kumandasına kavuşmuş oluyorlar. Çünkü fare ve klavye yeni nesil oyuncular tarafından kabul görmüyor.

Modüler tasarım

Oyun kumandasının arka kısmı dizüstü bilgisayarın trackpad'i olarak kullanılıyor. Klavyenin üst kısmındaki bir düğme kumandayı serbest bırakıyor ve iki adet 5W hoparlörün dizüstü bilgisayarın yanlarından dışarı çıkmasına neden oluyor. Kumanda ayrıca Nintendo Switch tarzı iki oyun kumandasına ayrılabiliyor.

Acer'ın basın açıklamasında, Project DualPlay sayesinde, ikinci bir kişi de oyunlara dahil olarak Street Fighter 6 gibi karşılıklı oyunları yan yana oynamak mümkün oluyor. Elbette kumandayı sadece tek oyunculu oyunlar için de kullanabilirsiniz.