Acer, Intel Core Ultra işlemcilerle güçlendirilmiş yeni Swift Copilot+ PC dizüstü bilgisayarlarını tanıttı

Acer, IFA 2024 fuarında Intel Core Ultra işlemcilerle güçlendirilmiş yeni Swift Copilot+ PC dizüstü bilgisayarlarını tanıttı. İşte özellikleri...

Acer, yeni Swift Copilot+ PC dizüstü bilgisayarlarını tanıttı

Acer, yeni Intel Core Ultra işlemcilerle (Seri 2) desteklenen ilk Swift modelleri olan yeni Swift 14 AI ve Swift 16 AI Copilot+ PC’leri piyasaya sürdüğünü duyurdu.

Yeni Acer Swift 14 AI ve Swift 16 AI modellerinde, yapay zeka iş yüklerini hızlandırmak için CPU genelinde bilgi işlemi optimize eden yeni Intel Core Ultra işlemciler, yerleşik Intel Arc grafikler ve yeni nesil sinir işleme birimi (NPU) kullanılıyor.

Yeni Acer Swift 14 AI modeller Intel Core Ultra 7 ve Ultra 5 işlemcilerle gelirken, grafik noktasında Intel Arc Graphics grafik işlemcilerinden güç sağlıyorlar. 32 GB’a kadar LPDDR5X sistem belleği içeren cihazlar, 1 TB’a kadar PCIe Gen4 NVMe SSD desteği sunuyorlar.

Acer Swift 16 AI seçeneklerde ise daha üst seviye işlemciler kullanılıyor. Burada Intel Core Ultra 7 ve Ultra 5 işlemci seçeneklerine ilave olarak Intel Core Ultra 9 da yer alırken, depolama noktasında 2 TB'a kadar seçenekler bulunabiliyor.

Acer Swift 14 AI EMEA bölgesinde eylül ayında 1.199 euro’dan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak; Acer Swift 16 AI ise EMEA bölgesinde aralık ayında 1.299 euro’dan başlayan fiyatlarla satışta olacak.