ABD'nin vurduğu bir 'UFO'nun sahibi ortaya çıkmış olabilir

ABD Çin balonunu vurmasının ardından 3 'tanımlanamayan cismi' daha vurduğunu duyurmuştu. Bu konuda yeni gelişmeler var.

ABD'nin vurduğu bir 'UFO'nun sahibi ortaya çıkmış olabilir

ABD Başkanı Biden konuya ilişkin yaptığı son açıklamada düşürülen son cisimlerin henüz tam olarak ne olduğunu bilmediklerini söyledi, "Ancak şu anda bu cisimlerin Çin'in casus balon programıyla ilgili olduklarını veya başka bir ülkeye ait gözetleme aracı olduklarını gösteren bulgu yok" dedi. Biden, istihbarat birimlerinin bu üç nesnenin büyük olasılıkla hava durumunu inceleyen veya bilimsel araştırmalar yürüten özel şirketler ya da araştırma kurumlarına ait olduğunu değerlendirdiklerini belirtti.

ILLIONISLİ BALONCU GRUBUNA MI AİT?

Öte yandan Illinois merkezli amatör baloncular kulübü NIBBB, küçük balonlarından birinin; Alaska üzerindeki konumunu en son Cumartesi günü, ABD ordusunun aynı bölgede bir nesneyi düşürdüğü Cumartesi günü bildirdikten sonra kayıp olduğunu bildirdi.

Yani 15 Şubat'ta Illinois merkezli hobi kulübü tarafından "kayıp" ilan edilen küçük, dünyayı dolaşan balon, "ABD Hava Kuvvetleri tarafından fırlatılan dört ısı güdümlü füze tarafından düşürülen üç gizemli nesneden biri" olabilir.

NIBBB, çocuklardan yetişkinlere kadar değişen üyelerinin, Haziran 2021'den bu yana 25'ten fazla balon fırlattığını söylüyor.

Öte yandan AviotionWeek'te 16 Şubat'ta yer alan bir haberde "10-12 Şubat tarihlerinde düşürülen tanımlanamayan üç nesneyle ilgili açıklamalar, türüne bağlı olarak her biri 12-180 dolardan satın alınabilen küçük piko balonların şekillerine, yüksekliklerine ve yüklerine uyuyor" denildi.