ABD'nin vurduğu 2. tanımlanamayan cisim neye benziyor? Pentagon notu ortaya çıktı

CNN'in ulaştığı bir Pentagon notuna göre, Cumartesi günü Kanada hava sahasında düşürülen tanımlanamayan uçan cisim "altında bağlı bir yük bulunan küçük, metalik bir balon" gibi görünüyordu.

ABD'nin vurduğu 2. cisim neye benziyor? İşte Pentagon notu

ABD, 4 Şubat'ta Çin'e ait bir balonu vurmasının ardından 3 gün üst üste vurulan 3 tanımlanamayan cismi konuşuyor. ABD sırasıyla Alaska, Kanada Yukon ve Huron Gölü üzerinde 3 cismi düşürmüştü. Bu cisimlerin ne olduğu henüz belirlenmiş değil. Enkazlarına ulaşılamadı.

Bu cisimlerden Kanada Yukon üzerinde vurulan ile ilgili bir Pentagon bilgilendirme notu ortaya çıktı.

CNN'in ulaştığı Pentagon notuna göre, Cumartesi günü Kanada hava sahasında düşürülen tanımlanamayan uçan cisim "altında bağlı bir yük bulunan küçük, metalik bir balon" gibi görünüyordu.

Not, son günlerde vurulan ve daha önce "silindirik bir nesne" olarak tanımlanan üç nesneden birinin ilk resmi ayrıntılarını sunuyor.

Notta, nesnenin vurulmadan önce "ABD'nin hassas bölgelerinin" yakınından geçtiği belirtildi.

Bir Ulusal Güvenlik Konseyi sözcüsü, "Bu nesneler Çin balonuna çok benzemiyordu ve çok daha küçüktü ve üzerinde çalıştığımız enkazı kurtarana kadar onları kesin olarak karakterize etmeyeceğiz" dedi.

Not, Cuma günü Alaska üzerinde düşürülen nesnenin "küçük bir araba büyüklüğünde" olduğunu ve Güney Carolina kıyılarında vurulan Çin balonuna benzemediğini söyledi.

Notta, "Şu anda nesne hakkında, yeteneklerinin tam kapsamı, amacı veya kökeni dahil olmak üzere daha fazla ayrıntıya sahip değiliz" denildi.

ENKAZLARI HENÜZ BULUNAMADI

Savunma Bakanı Lloyd Austin ise Pazartesi günü yaptığı açıklamada, ABD'nin, vurulan 3 tanımlanamayan cismin enkazını kurtarmak için hala çalıştığını söyledi.

Austin, "Enkazları topladığımızda ne olduklarını doğrulayacağız" dedi. Austin, hafta sonu düşürülen üç cismin, ABD'nin daha önce vurduğu Çin balonundan farklı olduğunu söyledi: Bu hafta sonu indirilen üç cismin geçen hafta bahsettiğimizden çok farklı olduğunu netleştirmek istiyorum. Çin balonunun tam olarak ne olduğunu biliyorduk.

KİRBY SORULARI YANITLADI

Öte yandan Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby 4 Şubat'ta Çin balonunun ardından tanımlanamayan cisimlerin vurulmasıyla ilgili soruları yanıtlaadı.

Kirby, Çin'in, istihbarat amacıyla Çin Halk Kurtuluş Ordusu'na bağlı yüksek irtifa balonları programına sahip olduğunu tespit ettiklerini söyledi.

Kirby, "Çin gözetleme balonlarının, en yakın müttefiklerimiz ve ortaklarımızdan bazıları dahil olmak üzere, dünya genelinde üzinelerce ülkenin üzerinden geçtiğini biliyoruz" dedi.

Kirby, son günlerde tespit edilen tanımlanamayan cisimlerin karadaki insanlar için doğrudan tehdit oluşturmadığını düşündüklerini söyledi. Söz konusu nesnelerin herhangi bir iletişim sinyali göndermediklerini tespit ettiklerini söyleyen Kirby, aynı zamanda manevra kabiliyetlerinin olmadığı ve irtifalarının da düşük olduğu için böyle düşündüklerini kaydetti.

Kirby, bu cisimlerin gözetleme yaptıklarına dair şüphelenmek için özel bir neden olmasa da bu seçeneği göz ardı edemeyecekleri için Biden'ın vurulmaları emrini verdiğini söyledi.

UZAYLI ENDİŞESİ YAŞANMAMALI

Kirby, Amerikan halkının son günlerde tespit edilen ve tanımlanamayan bu nesnelerin "uzaylılar" oldukları gibi bir endişeye sahip olmaması gerektiğini düşündüğünü söyledi. Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre de bu nesneler bağlamında "uzaylılar ya da dünya dışı canlılarla" ilgili hiçbir belirtinin olmadığını vurguladı.