Tesla sürücüsüne büyük şok: Aracını şarj etmek istedi, kendini gazetenin manşetinde buldu

ABD'deki küçük bir kasabanın ilk elektrikli aracı olan Tesla Model Y'nin sahibi, sessiz sedasız birkaç volt enerjiyi "ödünç almak" istedi; kendini bir anda gazetenin manşetinde buldu.

Tesla sürücüsüne büyük şok: Aracını şarj etmek istedi, kendini gazetenin manşetinde buldu

California’dan bir Tesla sürücüsü, Montana’nın çok fazla elektrikli araca sahip olmayan kasabası Ekalaka’dan (yaklaşık 400 nüfusa sahip) sessizce birkaç joule enerji ödünç alabileceklerini düşündü. Ancak kullandığı Model Y, bir UEV (veya tanımlanamayan elektrikli araç) olarak yerel gazetenin ön sayfasında kendine yer bulunca muhtemelen şok oldu. Ekalaka Eagle’da, bunun kasabada şarj olan ilk elektrikli araç olabileceğinden bahseden makale başlığında “Ödünç Alınan Voltlar” yazıyordu.

Sürücü Montana Free Press’e “Orada öylece duruyordu, ben de prize taktım” dedi.

Bu priz bir NEMA 14-50, yani karavanlara güç sağlamak için sıklıkla kullanılan türdeydi. Sürücü aracı bir kez daha şarj etmek için bölgeye geri döndüğünde prizin kapalı olduğunu gördü. Yanından geçen bir kasaba sakini ona gazetenin ön sayfasına çıktığını söyledi.

Yine de Tesla sürücüsü zor durumda kalacak gibi görünmüyor. ABD Enerji Bakanlığı’nın EV istasyonu bulucusuna göre, en yakın Tesla Supercharger yaklaşık 110 kilometre uzakta.