ABD’de, gökyüzünde görülen gizemli halkayı kimse açıklayamıyor

ABD’nin Virginia eyaletinde, gökyüzünde bir anda beliren ve dakikalar sonra kaybolan büyük siyah halkanın ne olduğunu kimse açıklayamıyor.

ABD’de, gökyüzünde görülen gizemli halkayı kimse açıklayamıyor

Geçtiğimiz günlerde ABD - Virginia'nın mavi gökyüzünde garip bir siyah halka belirdi ve yaklaşık 10 dakika boyunca havada süzüldükten sonra kayboldu. Williamsburg'daki yerel halk, otoyol üzerinde beliren alışılmadık halkayı gördüklerinde endişe yaşadı.

Doğu Devlet Hastanesi yakınında çalışan Ron Stepp, olayı gökyüzünde devasa bir duman halkası olarak tanımladı. Diğer tanıklar duman halkasını yakındaki mahallelerden de gördüklerini ve bunun kilometrelerce öteden görülebildiğini öne sürdüler.

Peggy Olszyk, halkayı ağaç tepelerinin üzerinde süzülürken yakalamayı başardı, Renee Fisher ise mahalle dışından birkaç fotoğraf çekti. İki diğer tanık, Fort Eustis çıkışı yakınındaki ve Old Moretown Road bölgesindeki Interstate 64 batı yönünde çekilmiş fotoğraflar gönderdi.

Aslında bu tür siyah halkalar yeni değil. Haziran ayında Venezuela'da da benzer bir halka şeklindeki bulut internette viral olmuştu. Temmuz ayında ise Pearland, Texas'ta bir başka siyah halka gün batımında fotoğraflanmıştı. Uzmanlar bu halkaları yangın, patlama veya havai fişek gibi olası nedenlere bağladı. Ancak görüldüğü sırada Williamsburg'da herhangi bir yangın veya patlama bildirilmedi.

Haber ajansı WAVY, James Şehir Merkezi İtfaiye İstasyonu ile iletişime geçti, ancak itfaiye şefi siyah halka ile ilgili herhangi bir olay duymadığını belirtti. Ayrıca, Richmond, Virginia merkezli Dominion Energy ile de iletişime geçilerek, halkayı üretebilecek herhangi bir ekipman arızası olup olmadığı soruldu. Dominion sözcüsü Tim Eberly, böyle bir siyah halkayı yaratabilecek ekipmanla ilgili herhangi bir olayın yaşanmadığını belirtti.

Haber ajansının meteoroloğu Ricky Mathews, bu tür halkaları daha önce havai fişekler nedeniyle gördüğünü belirtti. Ayrıca, halkayı bir film için özel bir efekt olabileceğini de öne sürdü.