ABD'de bulunan dört kulaklı kedi, görenleri şaşırtıyor

Sevimli bir genetik harikası: ABD'deki bir hayvan barınağı tarafından kurtarılan kedinin dört kulaklı olması herkesi şaşırttı.

ABD'de bulunan dört kulaklı kedi, görenleri şaşırtıyor

Hayvanlar dünyasında bazen genetik sonuçlar alışılanın dışında olabilir. Albino karıncayiyenlerden lekesiz zürafalara kadar renk, genellikle genetik farklılıkları en sık gördüğümüz örneklerdir, ancak görünene göre kulak sayısı da bu listede yer alıyor.

Mount Juliet, Tennessee, ABD’deki True Rescue barınağına dört yavru kedi geldiğinde, barınak ekibi yavrulardan birinin dört kulağı olmasını beklemiyordu. 8-9 haftalık sevimli yavru kedinin fotoğraflarını Facebook sayfalarında paylaşan ekip, dört kulaklı yavru kediye Audio adını verdi.

True Rescue tarafından yapılan paylaşımda, veterinerin yakında Audio’yu kontrol edeceğini ancak fazladan kulak kepçelerine sahip olmanın bir sorun olmayacağına inandıklarını belirtiyor: “Onu bir veterinere tam olarak kontrol ettireceğiz, ancak bildiğimiz kadarıyla iç kulağı tamamen normal ve temizlenmesi gereken ekstra kepçelerin olması dışında hiçbir soruna neden olmayacak.

Audio’nun genetik durumu nadir olsa da, türünün tek örneği değil. 2021 yılında ülkemizde de Midas adında dört kulaklı ve karnında kalp şeklinde bir tüy parçası bulunan bir kedi bulunmuştu. Midas’ın popüler Instagram hesabından da görüldüğü üzere, sevimli kedi hala sorunsuz bir şekilde gelişmeye devam ediyor.

Dodo, 2018’de Avustralya’nın Geelong kentinde bir evin altında saklanan başka bir dört kulaklı kedinin bulunduğunu bildirmişti. Kulaklarda herhangi bir sorun yok gibi görünse de gözlerinden birinin çıkarılması gerekti ve daha sonra sahip olduğu dikişler nedeniyle ona Frankenkitten adı verildi. Frankie, bakımıyla ilgilenen barınak gönüllülerinden biri tarafından evlat edinildi.