New York Times'ın haberine göre, geçen yılın sonuna damga vuran Sony Pictures hack'i aslında engellenebilirdi. Çünkü gazetenin iddiası, NSA'in yıllardır Kuzey Kore ağları içerisinde bir yere sahip olduğu ve Sony Pictures Entertainment saldırısının izleri ile karşılaştığı yönünde.
Gazetenin söylediğine göre ABD ulusal güvenlik dairesi NSA, en azından son dört yıldır Kuzey Kore, Çin ve Malezya'da bulunan, hacker'ların cirit attığı gizli ağlara sızmış durumda. ABD'nin, bilgisayar güvenliği uzmanlarının şüphelerine rağmen, neden saldırılardan çok kısa bir süre sonra Kuzey Kore'yi suçladığını, bu iddia ekseninde anlamak aslında daha kolay.
Sony saldırısı, terabyte'larca hassas verinin çalınması ile sonuçlandı ve bu verilerin arasında filmlerin ön-yayın kopyaları, çalışanların gelirleri, kişisel verileri, firma içi e-postalar ve benzeri pek çok şey de bulunmaktaydı. Ayrıca bu saldırının sonunda firmanın sahip olduğu bilgisayarların pek çoğu, yıkıcı bir kötü amaçlı yazılım ile etkisiz hale getirildi.
Kendilerini Guardians of Peace (Barışın Muhafızları) olarak adlandıran grup, saldırıların sorumluluğunu üstlendi ve saldırıların kısa bir süre ardından, basın araçlarına ulaşarak çalınan belgelerin bulunduğu linkleri gönderdiler. Amaçları ise, Kuzey Kore liderine suikastı konu eden "The Interview" filminin yayınlanmaması engellemekti.