ABD Huawei Konusunda Ciddi Kararlar Aldı

ABD hükümeti, müttefiklerini Huawei cihazlarını boykota davet etti!

ABD'den Huawei'ye topyekûn savaş

ABD, müttefik ülkelerdeki hükümet ve telekomünikasyon sağlayıcılarını çağrılarına kulak vermeleri ve Huawei'nin ağ donanımlarının kullanmamaları konusunda uyardı.

Wall Street Journal gazetesinde yayınlanan bir raporda, ABD hükümet yetkililerinin çeşitli ülkelerdeki yabancı meslektaşları ve telekom yöneticileriyle temas kurarak Çin şirketiyle ilgili güvenlik endişelerini görüştükleri iddia ediliyor.

Site ayrıca Washington'un, Huawei ürünlerini kullanamayan ülkelerde telekomünikasyonu geliştirme konusunda mali yardımda bulunmayı da değerlendirdiğini öne sürüyor. ABD'nin Türkiye, Almanya, İtalya ve Japonya gibi askeri üslerinin bulunduğu ülkeler özellikle konu hakkında ablukaya alınmış durumda.

Huawei'nin, bir dizi küçük firmaya ekipman sağlaması dışında ABD pazarındaki satışları tamamen donduruldu. Avustralya ise, ulusal güvenlik gerekçesiyle, operatörlerinin 5G paketlerinde Huawei ekipmanlarını kullanmalarını yasaklamıştı.

Bu korkuların temelinde, Huawei'nin Çin hükümetiyle bağlantılı olduğu ve şirketin ekipmanları casusluk için kullanılabileceği algısı yatıyor.

Huawei, bu tür suçlamaları sürekli olarak reddetti. Dünyanın dört bir yanındaki güvenlik kurumlarıyla çalıştığını hatırlatan şirket; 170 ülkede 500'den fazla operatöre ürün sattığını da belirtti. Buna BT, EE, Vodafone ve Three gibi tüm büyük operatörlerin Huawei müşterisi olduğu İngiltere de dahil.

Huawei sözcüsü verdiği bir demeçte, "Huawei, ABD hükümetinin anlattıkları ile şaşkınlığa uğradı. Bir hükümetin davranışları kendi yetki alanının ötesine uzanırsa, bu tür faaliyetlere sessiz kalınmamalıdır. Huawei olarak, iş ortaklarımız ve müşterilerimizin bizimle çalışma konusunda kendi kararlarına ve deneyimlerine dayanarak doğru seçimi yapabileceklerine inanmaktayız. Yenilikçi çözümlerimizle, global müşterilerimize hizmet vermeye devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

Okuyucu Yorumları