ABD Başkanı Joe Biden, aslında yapay zekayla üretilmiş bir robot mu?

ABD Başkan Joe Biden, yaklaşık bir yıl önce, 21 Temmuz 2023 günü saat 13:18'de Beyaz Saray'ın Roosevelt Salonu'nda kürsüye çıktı ve "Ben yapay zekayım" dedi. İşin ilginç yanı, buna inanan çok sayıda insan var. Peki ABD Başkanı gerçekten de yapay zekalı bir robot mu?

ABD Başkanı Joe Biden, aslında yapay zekayla üretilmiş bir robot mu?

ABD Başkanı Biden, 2023 Temmuz ayında bir basın toplantısı sırasında, garip bir şekilde kendisinin yapay zeka olduğunu iddia etti. Etkinliğin resmi tutanağında bu sözün ardından "kahkahalar" atıldığı belirtiliyor, ancak gerçek Joe Biden'ın bir şekilde yapay zeka ile değiştirildiğini iddia eden ve sayıları giderek artan komplo teorisyenleri için bu bir şaka değil.

Peki komplo teorisyenlerinin bu kadar emin olmasına sebep olan detaylar neler? Başkan Biden gerçekten bir robot veya bir hologram mı? Yoksa tüm bu iddialar aslında bir saçmalık mı?

Bu komplo teorisi, bir influencer'ın 24 Temmuz 2024 tarihinde 78.000 kez görüntülenen "sadece soru soruyorum" paylaşımına yol açtı: "Acaba ulusa yapılan canlı yayınlar sırasında holografik yapay zeka arızalanır ve Joe Biden birkaç saniyeliğine ortadan kaybolabilir mi?"

Çılgınca, değil mi? Ama bu yeni bir fikir değil. Deepfake video klipler, yapay zeka tarafından üretilen sesler ve 3D holografik projeksiyonlar yaygınlaşır yaygınlaşmaz, komplo teorisyenleri, artık bu hologramların yapılabileceğini iddia ediyorlar.

Aslında 2021 yılında Joe Biden'in bir hologram olduğunu iddia eden 8 saatlik bir Facebook videosu yayınlandı. Ancak bu videoya artık erişilemiyor. Komplo teroisyenleri, videonun gerçekleri yansıtması nedeniyle Biden yönetiminin panik olarak videoyu kaldırttığını iddia ediyorlar.

Öte yandan YouTube'da yayınlanan bir video, Biden'ın medya mensuplarıyla yaptığı söylenen söyleşilerin sahte olduğunu iddia ediyor ve bunu ispatladığını savunduğu görüntüler yayınlıyor. Aşağıdaki videoda, Biden medya mensuplarıyla sohbet ediyormuş gibi görünüyor. Ancak daha sonra görüntü uzmanları, Biden'ın elinin, mikrofonların üzerinden geçtiği bir "kare" yakalıyor. Bunun, Biden'ın yapay zekada yaratılmış bir animasyon olduğunu kanıtladığı vurgulanıyor.

Ancak, uluslararası toplantılarda Biden'ın diğer ülkelerin liderleriyle yan yana gelip el sıkıştığını ve ayak üstü sohbet ettiğini görüyoruz. Komplo teorisyenleri bunun da gelişmiş bir maske takmış bir tür dublör olabileceğini iddia ediyorlar.

Biden'ın, Trump ile yan yana gelerek canlı yayına çıktığı tartışma programında da son derece zayıf ve donuk bir performans sergilemesi bu şüpheleri güçlendiriyor.

Biden öldü mü?

Peki komplo teorisyenleri bu yapay zekalı animasyonlar hakkında ne düşünüyor? ABD yönetimi neden "sahte" bir başkan kullanıyor olabilir?

Komploculara göre Demokrat Parti aslında "ölmüş" bir başkanı canlı göstermek için yapay zekalı video teknolojileri, makyaj ve dublör teknikleri, henüz dünyaya tanıtılmamış gelişmiş hologram teknolojileri gibi yöntemler kullanarak, yeni bir seçim yapmadan ABD'yi yönetmeye devam ediyor.

Bu iddia ne kadar doğrudur bilemiyoruz ama Biden'ın "sahte" olduğuna giderek daha çok insan inanırken, giderek daha fazla sayıda "delil" videosu da ortaya çıkıyor. İnternette bunlarla karşılaşırsanız inanmayın, ama şaşırmayın da...